in

Twee coronapatiënten MUMC Maastricht overleden na stroomuitval

Twee coronapatiënten die op een verpleegafdeling van het ziekenhuis in Maastricht lagen, zijn overleden nadat hun zuurstoftoediening stil was gevallen als gevolg van een stroomstoring.

Dat gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag, bevestigt een woordvoerder aan RTL Nieuws na berichtgeving van de Telegraaf.

De stroomstoring vond donderdag vermoedelijk aan het einde van de avond plaats, maar werd niet direct ontdekt.

Zeker twee patiënten kregen als gevolg hiervan te maken met een storing in de zuurstoftoediening.

Het zou gaan om een 76-jarige Maastrichtenaar. Het slachtoffer overleed diezelfde nacht nog. Een man van 67, eveneens uit Maastricht, overleed zaterdagmiddag.

Lees ook  Vermiste Tobi (49) uit Pijnacker weer terecht

Grote gebeurtenis
Een woordvoerder van het ziekenhuis bevestigt de gebeurtenis tegenover RTL Nieuws. De woordvoerder benadrukt dat nog moeten worden vastgesteld of de overlijdens direct verband houden met de stroomstoring.

Als er een stroomstoring is, dan zou het ziekenhuis verder moeten op noodstroom. “We weten niet wat er precies mis is gegaan.

Dat moeten we onderzoeken”, zegt de woordvoerder. “Het is een grote gebeurtenis. Daarom is er een melding gedaan bij de inspectie.”

Het ziekenhuis laat weten de overlijdens van de twee patiënten zeer te betreuren.

Lees ook  Twee doden bij zware crash in Schijndel, hondje overleeft

Nichtje van slachtoffer
De Telegraaf sprak een nichtje van een van de slachtoffers. “Mijn oom was op maandag opgenomen. Drie dagen later ging het hartstikke goed met hem.

Zelfs de longarts was verbaasd dat hij zich er zo goed doorheen sloeg. En een dag later, op vrijdag, zei een arts opeens dat hij in de laatste fase zat. Hoe kan dit nu?”, schrijft de krant.

Het nichtje vertelt dat de familie pas daarna op de hoogte werd gebracht van wat er was gebeurd.

Vuurwapengevaarlijke vader die zoontje in Eindhoven ontvoerde nét op tijd gepakt voor zijn rechtszaak

Inbraak blijkt luidruchtige vrijpartij te zijn