in

Trofeejager schiet slapende leeuw dood en neemt trots foto

Deze trofeejager schoot een slapende leeuw met drie schoten dood, terwijl het gefilmd werd. Wereldwijd wordt er verontwaardigd gereageerd op de beelden.

Het is een groot probleem, wat niet altijd alle aandacht krijgt die het verdient. Tot op de dag van vandaag worden er overal op de wereld dieren doodgeschoten door stropers en trofeejagers. Afrika is een favoriete eindbestemming. Daar bevindt zich de zogenaamde grote vijf : buffel, leeuw, luipaard, neushoorn en olifant.

Het is onbegrijpelijk waarom iemand een majestueus, gezond dier doodschiet. Op de onderstaande beelden is te zien hoe een man een slapende leeuw met drie schoten doodt, waarna hij trots een video op Facebook plaatste.

De man, die zich samen met een gids op de savanne bevindt, richtte op het weerloze slapende dier en schoot een keer.

Lees ook!
Amsterdammer staat nietsvermoedend onder de douche wanneer er een ongenodigde gast binnenkomt

De leeuw werd geraakt door het eerste schot, waarna de man nog eens twee keer schoot.

„Oké, oké, niet meer,” zegt de gids in de video. „Het is een hele mooie leeuw.”

Veel organisaties werken non-stop aan het beschermen van deze dieren, maar desondanks worden er nog veel te veel door trofeejagers gedood.

Deze onschuldige dieren worden gedood alsof het een sport is – en de jagers juichen alsof ze een gouden medaille hebben gewonnen.

Dat is ook precies wat over de hele wereld mensen woest heeft gemaakt; deze Amerikaanse trofeejager die trots poseert en juicht bij het doden van een slapende leeuw.

Volgens Daily Mail is de trofeejager de 64-jarige Guy Gorney.

In een interview met CBS toonde Gorney geen enkele berouw. Het tegenovergestelde zelfs, hij is er trots op dat hij 70 verschillende soorten dieren heeft gedood, waaronder de grote vijf.

Lees ook!
59-jarige aap is ziek en weigert te eten. Totdat ze een oude vriend herkent die haar opvoedde.

„Ik vind het moeilijk om te begrijpen dat als iemand een foto maakt met een hert, het niemand iets kan schelen. Maar als het een olifant is, is het een groot probleem. En als het een leeuw is, vooral nu, is het een gigantisch probleem,” zei Gorney in het interview. „Voor mij is het hetzelfde. Ik heb een kloppend hart gestopt.”

Wij vinden dit verschrikkelijk! Er is niets moedigs aan het doorschieten van onschuldige dieren. Deel dit bericht als je ook vindt dat er een einde moet komen aan trofeejachten!

Let op: de onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Man redt kat van telefoonpaal – werkgever stelt hem op non-actief omdat hij arbeidsmiddelen gebruikte

Famke Louise had niet veel aan onder haar jurk tijdens de VEED Awards!