in

Tragedie met Italiaanse kabelbaan: dit zijn de veertien slachtoffers

De badplaats Stresa aan het Lago Maggiore is zondag opgeschrikt door een verschrikkelijk ongeval. Een cabine van de kabelbaan is zo’n 300 meter voor het eindpunt op de top naar beneden gestort nadat een kabel het zou begeven hebben.

De meeste mensen waren volgens de autoriteiten op slag dood. Twee kinderen werden nog zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen is aan zijn verwondingen overleden. Dit zijn de veertien slachtoffers.

In Stresa reageerden mensen emotioneel na het ongeluk. Een 27-jarige studente zegt dat ze een uur voor het ongeluk met de kabelbaan naar de Mottarone was gegaan, een 1.491 meter hoge berg met een fabelachtig uitzicht.

“Wij merkten niets van een mogelijk defect.” Volgens een lokale restauranteigenaar wordt de kabelbaan goed onderhouden. “Daar is veel geld ingestopt.” Maar toch deed het drama zich voor schrijft HLN.

Lees ook  Eitan (6) die kabelbaandrama overleefde is ontvoerd

Onder de veertien dodelijke slachtoffers zijn zowel Italianen als buitenlanders. Vijf families zijn bijzonder hard getroffen.

Het jongste slachtoffer en Israëlische overgrootouders
Het jongste slachtoffer, Tom Biran, was pas twee jaar oud. Ook zijn ouders Amit Biran (30) en de 26-jarige Tal Palega (beiden geboren in Israël, maar woonachtig in Pavia) stierven bij de crash.

Ook de Israëlische overgrootouders van kleine Tom zaten in de cabine: Itshak Cohen (82) en zijn vrouw Barbara Cohen Konisky (70).

Zij waren een paar dagen geleden in Pavia aangekomen om hun familie te bezoeken. Het zesjarige broertje van Tom ligt volgens Italiaanse media in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Verloofd koppel
De Italiaanse Serena Cosntino (27) uit Diamante nam de kabelbaan samen met haar Iraanse verloofde Mohammadreza Shahaisavandi (23). Serena vierde nog haar verjaardag op 4 mei.

Zouden binnenkort trouwen
Silvia Malnati (27) en Alessandro Merlo (29) kwamen uit Varese en waren al tien jaar samen. Ze zouden binnenkort trouwen. De natuur, de zee en de bergen waren hun passie.

Lees ook  Vermist kindje (4) snel weer herenigd met familie: “Dankzij heldhaftige reactie van Lucas (9)”

Verjaardag, laatste sms
Roberta Pistolato (40) en Angelo Vito Gasparro (45) waren een getrouwd koppel. Ze woonden in Piacentino, maar kwamen oorspronkelijk uit Bari.

Ze gingen naar het Lago Maggiore om de verjaardag van Roberta te vieren. Om 11 uur stuurde de vrouw nog een laatste sms naar haar zus: “We gaan de kabelbaan nemen”.

Volledig gezin
Vittorio Zorloni (54) en Elisabetta Persanini (38) en hun vijfjarig zoontje kwamen om. Het jongetje stierf nadat hij was overgebracht naar het ziekenhuis.

Premier Mario Draghi en president Sergio Mattarella hebben met “grote droefheid” kennis genomen van het ongeluk.

De Italiaanse regering zegt dat wordt onderzocht of de controles die in het verleden zijn uitgevoerd, goed genoeg waren.

64-jarige Richard Braun vermist

Doodgereden poes omringd door haar kittens