in

Tientallen verwaarloosde honden weggehaald bij fokker in Limburg

Inspecteurs hebben 79 honden weggehaald bij een fokker in de provincie Limburg. De volwassen honden en puppy’s werden onder erbarmelijke omstandigheden gehouden in te kleine buitenverblijven en onverwarmde bijgebouwen en schuurtjes.

Tegen de fokker is proces-verbaal opgemaakt. Hij hield circa 120 honden en puppy’s van allerlei verschillende rassen, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), die de inbeslagname uitvoerde samen met de dierenpolitie en de Landelijke Inspectie Dierenbescherming.

Overgebracht naar andere plek
De NVWA heeft de 79 honden die er het slechtst aan toe waren direct meegenomen. Ze zijn op kosten van de fokker overgebracht naar een plek waar zij ‘op de juiste manier worden gehuisvest en verzorgd’.

Lees ook  'Politiehonden in opleiding nog steeds mishandeld met schoppen, stokslagen en stroomapparatuur'

Binnenkort keren inspecteurs van de NVWA terug naar de fokker. Ze zullen dan controleren of de achtergebleven honden wel op een goede manier worden verzorgd.

De NVWA roept consumenten op na te denken bij de aanschaf van een hond. “Illegale hondenhandel blijft bestaan zolang het deze handelaren lukt hun honden te verkopen”, waarschuwt de autoriteit.

Lees ook  Drie dierenmishandelingen in Uden in twee dagen: minimaal zeven eenden dood

Illegale hondenhandel
Als gevolg van de coronacrisis hebben mensen meer behoefte aan het gezelschap van een huisdier.

Daardoor neemt ook het aanbod van illegale honden toe. “Als de hond aan je deur wordt bezorgd of als je het diertje ergens op een parkeerplaats moet ophalen, krijg je makkelijker een pup mee die wellicht ziek is of niet de juiste papieren en vaccinaties heeft.”

Dit bedrijf gaf personeel ijsvrij onder één voorwaarde: iedereen moet een sneeuwpop maken

Hebben de eikenprocessierups en andere insecten de kou overleefd?