in

Tieners bekogelen politiebusje met modder – als straf moeten ze het met een tandenborstel schoonmaken

Twee jongens kregen een lesje in herstelrecht nadat ze politiebusjes met tandenborstels moesten schoonmaken.

Naar aanleiding van hun vergrijp, kregen de twee tieners een keuze: of het recht erbij betrekken of de handen uit de mouwen steken.

De 16-jarigen hadden het afgelopen weekeinde bivakmutsen aangetrokken en achter een politiebus aangerend, waarna ze deze met modder bekogelden.

Hun ouders steunden het initiatief zodanig dat zelf tandenborstels leverden, waarmee de tieners de busjes konden schoonmaken.

Inspecteur Emma Kay zei op Facebook: “De gevolgen van het gooien van dingen naar rijdende voertuigen kunnen veel ernstiger zijn dan deze twee beseffen, en ik weet zeker dat ze tijd hebben gehad om na te denken tijdens het wassen van de auto’s”.

Lees ook  Trio overvallers knevelt autistische man (31) en trekt hem jutezak over het hoofd

“Dit is niet alleen een kans voor de twee jonge delinquenten om verantwoording voor hun daden te nemen, maar ook voor onze agenten om met hen in gesprek te gaan en hen in een productievere richting te sturen.”

Hun ouders stonden volledig achter de beslissing, aldus Kay: “De ouders hebben deze beslissing enorm gesteund en zijn dankbaar dat hun jongens bereid zijn twee keer na te denken voordat ze het criminele pad betreden.”

Lees ook  Familiedrama: vrouw snijdt keel door van haar drie jonge kinderen

“Ze hebben zelfs tandenborstels geleverd om ervoor te zorgen dat elk detail glanzend schoon is,” voegde ze eraan toe.

De lokale bevolking prees de politie en de ouders voor hun keuze van straffen, en suggereerde dat deze op grotere schaal zou moeten worden gebruikt voor asociaal gedrag.

Wat vind jij? Zouden er meer van dit soort straffen gegeven moeten worden?

Enorme vogel-etende spin bewaakt garage

Ossenaar mishandelt stelselmatig zijn 94-jarige moeder: ‘Schrijnend geval ouderengeweld’