in

Tiener verdrinkt nadat ze drie jonge kinderen uit kolkend water redt

De 18-jarige Raina Lynn Neeland uit Minnesota verdronk in een meer, nadat ze verschillende kinderen uit het kolkende water redde.

Volgens Fox 13 zagen getuigen hoe een groep kinderen bij een dam aan het zwemmen was. Vanwege de hevige regenval, was het waterpeil aanzienlijk hoger. Een aantal kinderen raakte gevangen, nadat kolkend water over de dam kwam.

Raina’s familie vertelde hoe drie van haar broers en zussen en vijf van haar neven en nichten zich onder de zwemmers bevonden. Drie jongere neefjes, van 10, 8 en 6 jaar, raakten verstrikt in het kolkende water.

Raina’s tante, Victoria Wind, vertelde: “Voor zover wij weten, was de stroming enorm sterk toen ze het water ingingen, maar van boven kon het er kalm uitzien.”

Lees ook  Duizenden spinnen vallen uit de lucht en dwingen mensen te rennen om te schuilen

“Het waterpeil was hoger dan voorheen en de kinderen sprongen erin, dachten dat niets veranderd was … de kinderen bevonden zich in het water, tuimelden in het water.”

Lenny Neeland, Raina’s oma, zei dat Raina meteen in actie sprong om de kinderen te helpen. Ze pakte de kinderen en bracht ze naar haar broer, die ze op het droge hielp. Haar broer trok Raina ook later uit het water.

Een van de kinderen die werden gered ademende niet. Omstanders reanimeerden hem ter plekke, waarna het kindje gelukkig weer bijkwam.

Lees ook  Pukkel na 85 jaar eindelijk verwijderd, eet smakelijk!

Maar voor Raina was het helaas te laat. Ondanks alle inspanningen van omstanders en paramedici, wisten ze haar niet te reanimeren.

“Ze wilde altijd mensen helpen en mensen beschermen, en dat is precies wat ze deed,” vertelde haar oma.

De kinderen die Raina redde, zijn vorige week uit het ziekenhuis ontslagen en herstellen goed.

Haar familie startte een GoFundMe campagne om te helpen met de kosten van de begrafenis en dergelijke.

Raina was ontzettend moedig en dapper. Ze offerde haar eigen leven op om het leven van drie kinderen te redden. We wensen de nabestaanden ontzettend veel sterkte met dit hartverscheurende verlies.

Rust zacht, Raina.

León deed vier jaar alsof hij studeerde maar was eigenlijk aan het gamen

Sodeknetter: zo ziet Kelly van Big Brother er NU uit!