in

Tiener overleden nadat auto met vijf jongeren tegen boom crasht: bestuurder was onder invloed

Een 18-jarige jongeman uit Kasterlee is overleden nadat hij zondagnacht levensgevaarlijk gewond was geraakt bij een verkeersongeval in Gierle (Lille).

Een auto met vijf jongeren botste er tegen een boom. De bestuurder had te veel gedronken. Hij zal dinsdag voor de onderzoeksrechter worden geleid.

Het ongeval gebeurde rond 1 uur op de Poeyelheide in Gierle. Een auto met daarin vijf jongeren ging rechtdoor in een flauwe bocht en botste tegen een boom.

Eén van de inzittenden, een 18-jarige uit Kasterlee, raakte levensgevaarlijk gewond. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Lees ook  Vader en zoon vinden botresten in bosgebied Limburg - Kinderschoen gevonden!

Daar is hij in de loop van de dag overleden aan de opgelopen verwondingen. Dat bevestigt een woordvoerder van het parket in Antwerpen.

Vrienden van de jongeman plaatsten rouwberichten op sociale media. “Makker, ik kan het niet geloven.

Goede kerel met een gouden hart die we nooit meer vergeten. Maak het goed daar boven. De herinneringen houden ons samen”, klinkt het onder andere.

Verkeersexpert
De vier andere jongeren raakten slechts lichtgewond. Ze mochten snel het ziekenhuis verlaten. “De bestuurder van de auto was een 21-jarige man uit Turnhout.

Lees ook  Politie beukt verkeerde deur in: 'Hier woon ik helemaal niet!'

Bij de alcoholtest bleek dat hij onder invloed was”, vertelt een woordvoerder van de lokale politie regio Turnhout.

Een verkeersexpert ging ter plaatse om de omstandigheden te onderzoeken, maar de politie gaat er voorlopig van uit dat de bestuurder te snel reed.

Het onderzoek loopt. De bestuurder zal dinsdagvoormiddag voor de onderzoeksrechter worden geleid. Die moet dan beslissen over zijn aanhouding.

Nikkie Plessen draagt spannend topje in nieuwe foto

Hoogzwangere mama en drie kinderen omgekomen bij zware woningbrand in Quiévrain: nu ook vader (33) overleden