in

Tiener helpt moeder bevallen op trein. En de ouders bedanken hem op de best mogelijke manier!

Een tienerjongen hielp op de trein onderweg naar huis van de hogeschool een baby ter wereld brengen. En de ouders van het kind bedankten hem op de best mogelijke manier.

Mathew Brown (17) uit Exmouth in het Verenigd Koninkrijk zat deze week trein naar Exeter toen hij in de volgende wagon plotseling een vrouw hoorde schreeuwen. De tiener, die ervaring heeft als eerste hulpverlener, haastte zich meteen ter plaatse om te kijken of hij kon helpen. Hij zegt dat hij in “automatische piloot” ging terwijl hij de baby ter wereld hielp brengen.

Mathew getuigde aan DevonLive: “Ik was net klaar met school en was onderweg naar huis toen ik op de trein een vrouw hoorde schreeuwen. Aanvankelijk was het angstaanjagend en had ik geen idee wat het was.

Lees ook!
2-jarige luidt overwinningsbel nadat ze gevecht tegen zeldzame kanker wint.

Het geschreeuw kwam uit een andere wagon, dus stond ik op om te kijken wat er aan de hand was en toen zag ik een vrouw op de grond liggen die aan het bevallen was omringd door een menigte mensen.”

Over zijn heldendaad zegt hij: “Mijn vader is eerste hulpverlener en we praten vaak over medische dingen. Dus met mijn eerste hulptraining en mijn kennis wist ik min of meer wat ik moest doen. Toen ik bij de vrouw aankwam, stak het hoofde van de baby al buiten en op minder dan enkele minuten tijd was de baby geboren. Toen hij eruit kwam, wikkelde ik hem gewoon in iemands trui.”

Mathew zei dat de vrouw onderweg was naar haar echtgenoot toen ze op de trein begon te bevallen. De trein stopte in het eerstvolgende station, waar de vrouw en de baby naar het ziekenhuis werden overgebracht.

Lees ook!
2-jarige luidt overwinningsbel nadat ze gevecht tegen zeldzame kanker wint.

De dag na de geboorte van de baby stootte Mathew op de trein op de echtgenoot van de vrouw. En toen ontdekte hij de geweldige manier waarop ze hem bedankt hadden.

Hij zei: “Het was best een rare situatie want ik stootte in de trein op een man die zei dat zijn vrouw de dag voordien op de trein bevallen was, en ik vertelde hem dat ik de baby hielp bevallen.”

“Pas toen besefte ik dat ze de baby Matt naar mij vernoemd hadden.”

DEEL DIT PRACHTIGE VERHAAL OM DEZE HELDHAFTIGE JONGEMAN DE ERKENNING TE GEVEN DIE HIJ VERDIENT!

Bejaarde dame geeft pensioen uit aan knappe butlers om haar eten op te dienen in verzorgingstehuis

63 dode baby’s gevonden in dozen en vrieskisten