in

Texas gooit de boel open: alle coronamaatregelen van tafel

Inwoners van Texas hoeven vanaf volgende week geen mondkapjes meer te dragen en alle bedrijven mogen de deuren openen, zónder beperkingen.

De gouverneur van de staat heeft besloten dat alle coronamaatregelen worden opgeheven: “Het virus is niet plotseling verdwenen, maar maatregelen zijn niet langer nodig.”

Dat vertelde de Texaanse gouverneur Greg Abbott gisteren. De gouverneur van de Amerikaanse staat Mississippi, Tate Reeves, volgde het voorbeeld van Abbott op.

Ook hij besloot alle maatregelen in zijn staat op te heffen. Vanaf morgen zijn mondkapjes al niet meer nodig in Mississippi. In Texas gelden de versoepelingen vanaf volgende week woensdag.

Lees ook  Vrouw ’in staat van dementie’ gedood door agent

‘Dit moet stoppen’
“Het is tijd om Texas honderd procent te openen”, zei Abbott. In de staat zijn meer 42.000 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

“Maar er zijn teveel inwoners door de maatregelen aan de zijlijn geraakt”, vertelde Abbott. “Er zijn teveel ondernemers die hun rekeningen niet meer kunnen betalen. Dit moet stoppen.”

Omdat het aantal gevaccineerden de afgelopen tijd flink is toegenomen en er betere behandelmethoden voor coronapatiënten zijn, bevindt Texas zich volgens de gouverneur in een ‘goede positie’ om te versoepelen.

Lees ook  Man verdrinkt autistische zonen om verzekering op te lichten

Uit cijfers van de Johns Hopkins Universiteit blijkt dat inmiddels één op de twintig inwoners van Texas gevaccineerd is.

Persoonlijke verantwoordelijkheid
Abbott geeft toe dat het virus niet plotseling verdwenen is, maar maatregelen vanuit de staat zijn volgens hem niet langer nodig.

“Het opheffen van de maatregelen betekent niet dat je geen persoonlijke verantwoordelijkheid meer hebt voor je naasten”, benadrukt Abbott.

“Maar mensen en bedrijven hebben de staat niet nodig om ze te vertellen hoe ze zich moeten gedragen.”

Dikke boete voor open terras in Breda? Advocaten helpen horeca met bezwaarprocedure

Dierenambulance dringt aan op stop verkoop lijmplanken: ‘Geen benul van pijnlijke dood’