in

Sylvana Simons-openhartig over dramatisch verleden – Wat heftig:

Presentatrice Sylvana Simons: was de eerste BN’er die in het nieuwe programma The Therapist op Viceland in de stoel van therapeut Glenn Helberg neerplofte. Dat beloofde een openhartig en heftig gesprek te worden over Sylvana, wiens vader én vriend jaren terug zelfmoord pleegden.

Viceland is de zender van Amerikaanse rappers die dure sigaren roken en automatische wapens leegschieten, maar sinds gisteren is er ook enige ruimte voor introspectie…

In het op Amerikaanse leest geschoeide The Therapist ontvangt psychiater Glenn Helberg bekende Nederlanders om samen een kijkje te nemen op de rommelzolder van de ziel.

De serie trapte af met Sylvana Simons, een keuze die duidelijk maakt dat Helberg van aanpakken houdt. De twee kennen elkaar overigens goed. De therapeut is verbonden aan Bij1, en dat maakte van deze aflevering zo kort voor de-verkiezingen ook wel een programma in de zendtijd voor politieke partijen. Sylvana bevestigde haar imago van sterke, onafhankelijke vrouw.

Lees ook  Afgetrainde Jan Smit weer aan de bak

In ruil deed zij een boekje open over de drama’s in haar leven, en die zijn bepaald niet mals. Interessant is dat dat verhaal in een persoonlijk interview anders overkomt dan in de setting van een therapeutische sessie.

Het intieme karakter geeft de kijker toch het gevoel een voyeur te zijn, alsof hij stiekem zit te kijken naar beelden van blote handbalsters in een Gelderse sauna.

Het intieme karakter geeft de kijker toch het gevoel een voyeur te zijn

Lees ook  Famke Louise had niet veel aan onder haar jurk tijdens de VEED Awards!

Wellicht is dat ook een deel van de aantrekkingskracht. Natuurlijk wisten Helberg en Simons precies wat zij wel en niet wilden zeggen. In die zin is The Therapist ook meer een demonstratie van hoe therapie in zijn werk gaat dan een waarachtige zoektocht naar zielenroerselen. Er werd ook niet geschreeuwd of gesnotterd. Misschien volgende week, wanneer Lange Frans aan de beurt is.

Over bekende Nederlanders gesproken: het programma zou aan vaart en spanning winnen als van de individuele sessie-een groepstherapie wordt gemaakt.

Een kring­gesprek met Sylvana Simons, Johan Derksen, Giel Beelen, Adelheid Roosen en Henk Westbroek: reken maar dat er een hoop onderdrukte emoties komen bovendrijven voor het tijd is voor de afsluitende groepsknuffel.

André Hazes: bewijst met indrukwekkende-foto hoeveel hij op zijn vader lijkt.

Tony (61) heeft een relatie met haar vroegere-oppaskind: