in

Taakstraf voor baasjes die hond Batman dumpten en lieten sterven in bos

Het stel dat hond Batman achterliet in het bos, waardoor het beest kwam te overlijden, mag twee jaar lang geen dieren houden. Ook krijgen de man en vrouw een taakstraf van 100 en 80 uur, en een voorwaardelijke celstraf van twee weken.

“Het was niet de bedoeling dat hij daar zou overlijden, maar dat is wel gebeurd”, zei de 24-jarige man volgens Omroep West in de rechtszaal. “Het was harteloos om te doen”, voegde hij nog aan zijn bekentenis toe. In het Wilhelminapark in Rijswijk liet het stel eerder dit jaar de hond vastgebonden aan een boom achter.

Het dier werd door wandelaars gevonden toen het al was overleden. De hond was met een rode lijn aan de boom gebonden. Het kadaver verkeerde in staat van ontbinding en zat onder de maden. Een foto op de Facebookpagina’s van de twee, waarop dezelfde rode lijn was te zien, zou naar het stel uit Rijswijk hebben geleid.

Lees ook  Vergeten baby dood in auto

In de rechtszaal verklaarden de twee dat ze van de hond af wilden omdat het beest zich agressief gedroeg. “Als we hem uitlieten ging hij ook achter konijnen aan en kwam hij terug met bloed op zijn gezicht”, zei de 22-jarige vrouw voor de rechter. Ook zou hij een andere hond in het gezicht hebben gebeten.

Agressief gedrag
De vrouw zei dat ze hebben geprobeerd om het beest naar het asiel te krijgen, maar ook daar zou Batman zich agressief hebben gedragen. Ze hoopten dat andere mensen de hond in het bos zouden vinden. Maar doordat ze hem vijftien meter van het pad hebben vastgebonden, vond niemand de hond op tijd. Uiteindelijk stierf hij door uitdroging.

Lees ook  Rode bultjes maar geen mug gezien? Misschien heb je hier last van

De rechter noemde het ‘heel vreselijk’ wat er gebeurd is, ook wees hij erop hoe erg het dier heeft geleden. Daarom besloot hij de strafeis van de officier van justitie te volgen.

Verontwaardiging en petitie
De dood van Batman leidde tot veel verontwaardiging. Online werd een petitie gestart met de titel ‘Doe Batman postuum eer aan’. Hierin werd opgeroepen om de daders van dierenmishandeling aanzienlijk zwaarder te straffen.

Wat is de reden achter de moord op advocaat Derk Wiersum?

Susan brak haar nek en schouders: ‘Zwemmen in ijskoud water verdooft mijn pijn’