in

Stagiaire van kinderdagverblijf in Breda positief getest, maar geen corona: ‘Was helemaal in shock’

Nadat Romy Digiorgio (24) uit Eindhoven positief werd getest op corona, informeerde zij onmiddellijk haar stageadres: een kinderdagverblijf in Breda.

Ouders werden gebeld en medewerkers en kinderen getest. Vervolgens belde de GGD dat er wat was misgegaan in het lab: ze had toch geen corona.

De corona-achtige klachten waren er, zoals verlies van geur en smaak. Dus liet Digiorgio zich zaterdag testen in Dordrecht en keek ze er niet vreemd van op toen ze zondagochtend een positieve uitslag kreeg.

,,Het kinderdagverblijf is meteen alle ouders gaan bellen. De medewerkers lieten zich nog dezelfde dag testen. Ze zijn een dag gesloten geweest. Ook zijn sommige kinderen getest.’’

Lees ook  Details uit gewelddadig verleden van overleden vriend ‘Barbie’ duiken op

Die avond ging de telefoon: de GGD in Zuid-Holland, waar de test is geanalyseerd. ,,De medewerkster zei dat uit een heranalyse was gebleken dat ik toch geen corona had.

Ik zei: ‘Huh, weet u dat zeker?’ Kort daarna hing ze op, want er moesten meer mensen gebeld worden.’’

”Natuurlijk ben ik blij dat het geen corona is, maar ik voel me wel schuldig richting mijn stage”
– Romy Digiorgio

,,Ik was helemaal in shock en heb nog geprobeerd terug te bellen, maar kreeg een bandje dat het gesloten was. Bij het landelijk nummer wisten ze het ook niet.

Wel kon ik een nieuwe testafspraak maken. Dus dat heb ik toen maar gedaan. Ik wilde het graag zwart-op-wit hebben om aan mijn stage te kunnen laten zien.’’

Lees ook  Sneeuw op komst! Voorlopig geen voorjaar in zicht!

Mis in het lab
Dinsdagochtend kreeg ze de uitslag: negatief. ,,Natuurlijk ben ik blij dat het geen corona is, maar ik voel me wel schuldig richting mijn stage. Ik weet dat ik er niets aan kan doen, maar er is zoveel in gang gezet voor niks.’’

Woordvoerder Nance de Graaf van de GGD Zuid-Holland Zuid bevestigt dat er het afgelopen weekend wat is misgegaan in het lab.

Hoeveel mensen ten onrechte een positieve uitslag hebben gehad, weet ze niet. ,,Iedereen die het betrof, is zondag gebeld. Heel vervelend dat het zulke gevolgen heeft gehad.’’

Vrouw snapt rotonde niet en rijdt met auto dwars over rotonde

Vrouw blijft dagen binnen – Gevaarlijk mysterieus beest in boom blijkt croissant te zijn