in

Spookrijder (29) die op A12 een 19-jarige doodreed, ‘deed dat met opzet’

De spookrijder die in mei een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de A12 bij Maarsbergen, wordt ervan verdacht opzettelijk iemand dood te hebben willen rijden. De kans dat hij dat nog een keer probeert is groot.

Dat is althans de visie van het Openbaar Ministerie op de de fatale botsing waarbij een 19-jarige man uit Ede omkwam en zijn bijrijder zwaargewond raakte. Toch moet nader onderzoek meer licht laten schijnen op de gebeurtenissen.

Lees ook  Gaby Blaaser laat niks aan je verbeelding over met deze pikante foto's

n de vroege ochtend van 29 mei ontstond een enorme ravage nadat de 29-jarige man uit Almelo enige tijd met zo’n 158 kilometer per uur tegen de rijrichting was ingereden.

Op zijn weg probeerde hij ook een politiewagen aan te rijden, zo bleek donderdag. Daarna reed hij rond 04.30 uur vol in op de auto van het slachtoffer uit Ede.

Lees ook  8-jarige redt zichzelf en kleine broertje van kidnapper, ogenblikken voor ze de grens zouden oversteken.

Hoewel de man zelf ook zwaargewond raakte en aanvankelijk niet kon worden vastgezet, wordt hij inmiddels psychologisch onderzocht door het Pieter Baan Centrum, zo bleek donderdag tijdens een eerste zitting in de rechtbank.

Daarna volgt nog een psychiatrisch onderzoek en wordt er gekeken welke gebruikte middelen (medicatie) mogelijk van invloed zijn geweest op het verloop van de gebeurtenissen, bepaalde de rechtbank.

Vrouw sterft tijdens ransomware-aanval op ziekenhuis Düsseldorf

Een jaar na de moord op Derk Wiersum: ‘Ik mis hem nog elke dag’