in

Spelende meisjes krijgen 1750 euro van wildvreemde man

Slapend rijk worden? Nee, spelend! Twee 11-jarige meisjes uit Rotterdam kregen gisteren opeens een fortuin toegestopt door een wildvreemde man. De rijkdom duurde helaas maar kort: de meiden hebben het geld aan de politie gegeven.

Hartsvriendinnen Chloë Bijl en Evelien de Vries – allebei 11 jaar en klasgenootjes in groep 7 – speelden gistermiddag lekker buiten in Rotterdam-Prinsenland. Hangend op een grasveldje tegenover hun school concludeerden ze dat ze trek hadden in snoep, maar het tweetal had geen geld op zak.

Op dat moment zagen ze een man een stukje verderop spullen in de het water gooien. Eerst een mobiele telefoon, daarna pasjes. Wat raar, dachten de meisjes, toen de man op hen af kwam. Vervolgens overhandigde hij hen een grote stapel bankbiljetten. In totaal 1750 euro. ,,Doe er maar iets leuks en goeds mee”, zei hij.

Lees ook  Pastoor die meisje (14) m*sbruikte, krijgt lichte straf omdat hij ‘een man van God’ is.

Verbaasd
Van zo’n groot bedrag hadden Chloë en Evelien veel snoep kunnen kopen. In plaats daarvan renden ze verbaasd naar hun school, waar Eveliens moeder ook werkt. Moeder Lisette Bakker schrok enorm, vertelt ze nu. ,,Ik dacht meteen aan afschuwelijke dingen, heb wel honderd keer gevraagd of de man niks raars had gezegd of kusjes wilde hebben. Maar nee, hij wilde alleen dat de meiden ‘iets goeds en leuks’ deden met het geld. Nou, iets goeds hebben ze zeker gedaan door het voorval meteen bij mij te melden. Ik ben apetrots op ze. Deze stoere meiden hebben het juiste besluit genomen en daar prijs ik ze voor.”

Lees ook  Familie doodgeschoten vader schandalige schadevergoeding: maar 4 dollar

Moeder Bakker belde de politie, die naar school kwam om het geld in beslag te nemen. ,,Ik heb nog gevraagd of de meiden niet een paar euro mochten houden, het is toch sneu als ze niks krijgen na zo’n goede daad?”

Dat gaat – helaas voor Chloë en Evelien – niet gebeuren. De politie heeft het geld inmiddels teruggeven aan de familie van de man. ,,Hij was erg verward en krijgt passende hulp aangeboden”, zegt een politiewoordvoerder. ,,Wij vinden dat deze meiden héél netjes en eerlijk zijn geweest.”

Dramatische uitschakeling Ajax

Internet gaat stuk om ‘bizarre’ foto van Niels en Rosanna uit 2015