in

Snackbareigenaar (58) zo hard geslagen na opmerking over rommel dat omstanders dachten dat hij dood was

Wat begon als een feestelijke dag met een bruiloft in Utrecht, eindigde in een zeer ernstige mishandeling in Zeist.

Tarik M. sloeg daarbij zo hard op het hoofd van zijn slachtoffer dat omstanders dachten dat de man dood was.

Een woordenwisseling was het, die leidde tot harde rake klappen en trappen voor een 58-jarige snackbareigenaar uit Zeist.

Hij werd keihard geraakt op zijn lichaam door meerdere mannen, waaronder ook M. Twee keer sloeg de Zeistenaar hard op het hoofd van de man, die hierdoor direct neerging.

Bewusteloos
De man kwam op straat te liggen en kreeg zelfs terwijl hij al bewusteloos was van een andere verdachte nog enkele rake trappen te incasseren.

Zelf herinnert hij zich daar niets meer van, maar omstanders zagen het allemaal van dichtbij gebeuren. ,,Ik hoorde de klap, zo hard ging het”, verklaarde een van hen.

Volgens het slachtoffer en getuigen ontstond de woordenwisseling rond 03.00 uur ’s nachts op 1 september vorig jaar op de Steynlaan in Zeist na een opmerking van het slachtoffer.

Hij vroeg zich hardop af waarom de jongens, waaronder verdachte M., hun etensresten en rommel niet in de prullenbak maar op straat gooiden.

Spugen
Maar volgens verdachte Tarik M. (28) liep het toch echt heel anders. ,,Hij beledigde, bedreigde en discrimineerde mij.

Lees ook  ‘Moeder zijn is voor mij een last’

En hij spuugde me in mijn gezicht. Hij is gewoon te ver gegaan.” Op beelden die van het incident werden gemaakt is het spugen niet te zien maar dat vond volgens de verdachte wel degelijk plaats.

,,Deze mishandeling heeft mij veel gedaan, geestelijk en lichamelijk”, liet het slachtoffer vandaag in een verklaring tijdens de strafzaak weten.

,,Ik ben na 1 september enorm in mijn nadeel veranderd, zeggen vrienden. Door deze zinloze actie heb ik last van hoofdpijnen en vermoeidheid.

Ook ben ik zeer vergeetachtig geworden. Ik snap nog steeds niet waarom ik zo vreselijk ben mishandeld, ik ben juist altijd vriendelijk en open naar iedereen.”

Intensive care
Hij lag op de intensive care na het incident, met bloedingen in zijn hersenen. Hij liep een zware hersenschudding en een hersenbloeding op. ,,Dit had nooit moeten gebeuren.

Dit was een hele domme fout’’, zei Tarik M. ,,Het gaat heel goed met mij. Alleen, ik moet weglopen en niet direct zo reageren.”

Zijn eigen bruiloft is uitgesteld vanwege het incident, omdat hij al een half jaar in voorarrest sinds de gebeurtenissen.

Ook zijn broer Sair stond vandaag terecht. Maar hij bekende niet, zoals zijn broer wel deed, te hebben geslagen; hij ontkende iedere betrokkenheid.

Ondanks dat vijf agenten hem op basis van camerabeelden aanwezen als betrokkene. Hij zit inmiddels bijna een half jaar vast.

Lees ook  Jongen sterft nadat hij blauwe inktvlek op tapijt maakte. 14 jaar later staat mama perplex over de ware betekenis.

De reclassering maakt zich grote zorgen over hem, vanwege zijn criminele verleden en gebrek aan medewerking tijdens onderzoeken naar zijn persoonlijkheid.

Poging doodslag
Het Openbaar Ministerie vindt bewezen dat sprake is van poging tot doodslag op de 58-jarige man uit Zeist door de twee broers.

Ze sprak van ‘fors geweld’ tegen een ‘weerloos’ slachtoffer. Net als de rechtbank sprak ze van ‘schokkende beelden’.

,,Ze wisten niet van ophouden en moesten worden tegengehouden door omstanders. Na het aanspreken volgde een explosie van geweld”, zei officier van justitie Smits. ,,Hij had kunnen overlijden aan het geweld tegen zijn hoofd.”

De officier eiste tegen beide broers een gevangenisstraf van tweeënhalf jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar.

Inclusief een verbod om in de buurt van de snackbar van het slachtoffer in Zeist te komen. Advocaat Anis Boumanjal ziet geen bewijs van een poging tot doodslag door zijn cliënt Tarik M.

,,Hij heeft die twee klappen gegeven maar het slachtoffer heeft ook schoppen gekregen en is op de grond gevallen.

Op basis van dit strafdossier is niet vast te stellen waardoor het letsel is ontstaan.” Ook zijn collega Dassen ziet onvoldoende bewijs tegen de ontkennende Sair M. Beiden willen dat hun cliënt direct vrij komt.

Rachel Hazes (50) viert verjaardag groots, Roxeanne nergens te bekennen

Dit is de reden dat je altijd sokken moet dragen als je naar bed gaat