in

Ruzie om fles wodka loopt uit de hand: slachtoffer neergestoken!

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft twee jaar cel geëist tegen een dakloze man die tijdens een ruzie met een mes zou hebben gestoken.

De ruzie zou zijn gegaan om een flesje wodka in het Delftse Wilhelminapark afgelopen mei. Omar G. (31) zei dat hij werd mishandeld toen hij weigerde zijn drank te delen.

Hij gebruikte een mes om zijn aanvallers af te schrikken en raakte daarbij één van hen in zijn nek en borst.

G. was op 8 mei met andere daklozen in het park toen hij het aan de stok kreeg met twee van hen. Volgens G. werd hij ineens van achteren aangevallen en haalde de man die voor hem stond een mes tevoorschijn.

‘Ik kon niet ontsnappen, dus ik trok mijn aardappelschilmesje. Ik bewoog met het mes naar voren om hem af te schrikken zodat ik weg kon komen.’

Lees ook  Hoe kon Anja nooit gemerkt hebben dat haar dochter mis bruikt werd? ‘Ik hing kotsend boven de wc toen ik erachter kwam’

Het slachtoffer liep daarbij drie snijwondjes in zijn nek en een oppervlakkige steekwond in zijn borst op. De verdachte heeft spijt van het steekincident.

‘Ik had niet de intentie om iemand wat aan te doen, maar dit was een levensbedreigende situatie.’

Daar geloofde de officier van justitie weinig van. Volgens haar werd G. helemaal niet aangevallen. Hij zou ruzie hebben gehad met een man waarna het slachtoffer tussenbeide sprong.

Geen ander mes
‘De verdachte zegt dat hij het slachtoffer is en dat er sprake was van noodweer. Maar er is geen ander mes gevonden. Ook een andere getuige is de aanval op de verdachte niet opgevallen’, aldus de aanklaagster.

Lees ook  Vrouw overleden aan verwondingen van geweldsincident Groningen

De advocaat van G. blijft volhouden dat er wél sprake was van noodweer. ‘Als hij zich niet had verdedigd, had hij zelf gewond kunnen raken.’

Eerder dit jaar kwam G. ook al in aanraking met de politie. Hij zou op 21 april meerdere agenten hebben beledigd nadat zij hem aanspraken op geluidsoverlast. Maar dat ontkende hij.

Hij zou alleen ‘fuck’ hebben gezegd, omdat de agenten hem met knuppels mishandelden tijdens de aanhouding.

De aanklager verwierp dat verweer en eiste naast de twee jaar celstraf voor het steekincident ook een week gevangenisstraf voor het beledigen van de agenten.

De uitspraak is op 6 september.

Automobilist bekeurd omdat hij kind van twee op schoot heeft

78-jarige visser verdrinkt in de Rotte