in

Rutte houdt rekening met somber scenario: versoepelingen mogelijk pas half mei

Er is een mogelijkheid dat de versoepelingen van de coronamaatregelen worden uitgesteld naar half mei. Dat zei demissionair premier Rutte vanochtend.

“Nu staat er met potlood 28 april in de agenda, dat gaat er ook zo weer uit als het dan niet kan. Anders wordt het 3 mei of 6 mei, en als dat niet kan 13 mei.”

Het hangt er allemaal vanaf of de besmettingscijfers en het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen dalen.

Lees ook  De Jonge ziet eerste tekenen van derde golf

Teleurstelling
Zondag werd bekend dat voorgenomen versoepelingen voor 21 april, zoals het openen van terrassen, met een week worden uitgesteld naar op zijn vroegst 28 april.

De versoepeling op 21 april komt te vroeg, zei Rutte. Hij vindt het “ongelukkig” dat deze datum vorige week was uitgelekt, omdat veel mensen zich daarop al instelden en nu extra teleurgesteld zijn. Vanaf nu kijkt het kabinet elke week of een week daarna kan worden afgeschaald.

Lees ook  Dit is de Libanese geliefde van Hugo de Jonge

De 28ste komt nu als eerst mogelijke datum daarvoor in aanmerking. Dan zou de avondklok van tafel kunnen gaan, het thuisbezoek kan naar twee personen per dag, winkels mogen meer en de buitenterassen kunnen onder voorwaarden weer open.

Op 26 april is de gedeeltelijke heropening van hogescholen en universiteiten voorzien, met in ieder geval één dag per week fysiek onderwijs.

15-jarige jongen Heerhugowaard schopt kat meerdere keren

Bol.com geeft duizenden klanten door fout 15 euro cadeau: ‘Ik wist niet wat ik zag’