in

Rutte: een groot deel van de Nederlanders zal besmet raken met coronavirus

Premier Rutte heeft zojuist een toespraak gegeven over het coronavirus. Het zal een moeilijke tijd worden, een groot deel van de Nederlanders zal besmet raken met coronavirus, zei hij onder andere.

Rutte: ‘We laten bedrijven niet in de steek’
Rutte zei tijdens zijn toespraak in het Torentje dat bedrijven een ‘extreem moeilijke periode’ doormaken. “Zij staan met hun rug tegen de muur. Dat geldt voor kleine bedrijven, zoals het koffietentje om de hoek, maar ook voor grote bedrijven zoals KLM.”

“Maar we zullen u steunen en zetten alles op alles zodat bedrijven niet omvallen. Het zal hoe dan ook een moeilijke tijd worden, maar we laten u niet in de steek.”

Pakkend afscheid van zusjes Orphée (2) en Cérès (7) die door hun mama om het leven werden gebracht

Vandaag werd duidelijk dat al voor bijna 390.000 personeelsleden werktijdverkorting is aangevraagd in Nederland.

Rutte: ‘Een groot deel van de bevolking zal dit virus krijgen’
“Ik heb vanavond geen gemakkelijke boodschap voor u”, zei premier Rutte tijdens een speciale toespraak die hij hield in het Torentje in Den Haag. “De realiteit is dat het coronavirus onder ons is, en ook onder ons zal blijven. Er is geen snelle uitweg uit deze situatie. De realiteit is ook dat een groot deel van Nederland met het virus besmet zal raken, dat zeggen de deskundigen.”

Chantal Janzen deelt zoete foto van een trotse papa met zoontje Bobby

Rutte gaf aan dat met alle gebeurtenissen die elkaar in razend tempo opvolgen, het volkomen logisch is dat er heel breed in de samenleving vragen leven. “Zoals, hoe lang gaat dit allemaal duren?”

Hij benadrukte dat ‘in een wereld zoals vandaag’ nieuws en informatie sneller dan het licht tot ons komt, en een mening ook sneller gegeven is. “Maar de antwoorden op alle vragen die leven, begint bij de deskundigen. Hun advies is vanaf het begin leidend geweest.”

Rutte zei daarnaast dat ‘ons land niet overgeslagen zal worden’. Daarom zijn maatregelen, zoals die gisteren zijn afgekondigd, hard nodig.

20 corona doden in Nederland – Het loopt uit de hand!

Politie maakt einde aan Turkse bruiloft in Opera: ‘Er was meer dan 500 man aanwezig’