in

Catshuisoverleg: avondklok blijft van kracht, terrassen met Pasen nog niet open

De huidige coronamaatregelen blijven voorlopig van kracht. Vanwege de hoge besmettingscijfers worden er voorlopig geen versoepelingen verwacht, maar er worden waarschijnlijk ook geen extra maatregelen genomen.

Daarover zijn de meest betrokken ministers het eens geworden tijdens overleg in het Catshuis van vanmiddag, melden bronnen aan de politieke redactie van RTL Nieuws. De besluiten zijn nog niet definitief, aankomende dinsdag is er een nieuwe persconferentie.

Lees ook  Parkeren op Scheveningen wordt peperduur van 3,90 naar 10,00 euro per uur

Terrassen nog niet open
Hoewel tijdens de vorige persconferentie werd aangekondigd dat de terrassen mogelijk in het paasweekend open zouden gaan, is daar met de huidige besmettingscijfers geen ruimte voor.

Ook zou het nog te vroeg zijn voor het heropenen van het hoger onderwijs en de buitenschoolse opvang. Ook de avondklok blijft voorlopig van kracht.

Lees ook  Bibian Mentel (48) overleden, de sportvrouw van wie iedereen hield

Toch zijn er ook lichtpuntjes: het perspectief voor de lange termijn is gunstiger, zeggen ingewijden. Over 8 tot 10 weken zijn de kwetsbare groepen geaccineerd, waardoor er meer ruimte komt voor versoepelingen.

Vermist meisje (11) zat uren verstopt in kledingkast vriendinnetje

De Jonge ziet eerste tekenen van derde golf