in

Rijexamen van Rijssenaar (18) eindigt in nachtmerrie: botsing in Almelo, examinator gewond naar ziekenhuis

Het rijexamen van een 18-jarige Rijssenaar is dinsdagmorgen abrupt geëindigd met een ongeluk in Almelo. Door de klap raakte de examinator gewond. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde ’s morgens rond half tien op de kruising van de Briljantstraat en de Nijreessingel.

Een Mini botste achterop de lesauto. De bestuurder had te laat in de gaten dat de lesauto bij het afslaan stopte.

”Tijdens een examen komt een ongeluk bijna niet voor”

Deining op drukke kruising
Hoewel het geen harde botsing was, veroorzaakte het ongeluk behoorlijk wat deining op de drukke voorrangskruising.

Rijschoolhouder Henk Seppenwoolde uit Rijssen was bij het CBR-kantoor in Almelo, toen hij te horen te kreeg dat een van zijn leswagens bij een ongeluk was betrokken.

Lees ook  Indiase coronavariant is al hier, vliegverbod komt 'beetje laat'

Hij stapte direct in de auto. „Toen ik aankwam waren er zes politiewagens, een ambulance en brandweer. Maar er was niet zoveel aan de hand.

Dat blijkt ook wel uit de schade aan de auto. Alleen in het nummerbord van de leswagen zit een deuk. Zo verholpen. Er wordt op dit moment al weer in de wagen les gegeven.”

Met de onfortuinlijke examinator lijkt het minder goed af te lopen. „Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ik denk een whiplash door de klap. Toen ik twee uur later informeerde, waren ze nog met hem bezig. Dan is er wel wat aan de hand”, vermoedt Seppenwoolde.

Lees ook  Bilal Wahib kondigt zijn comeback aan!

Ongelukken sporadisch
De oud-motorcrosser bestiert inmiddels 34 jaar een rijschool, Offroad genaamd. Zeer sporadisch maakt hij als instructeur ongelukken mee.

„In al die jaren misschien vijf keer. En dan wordt er meestal achterop de leswagen gereden. De achterligger kijkt dan niet goed uit. Tijdens een examen komt een ongeluk bijna niet voor”, weet Seppenwoolde.

De 18-jarige Rijssenaar, die examen deed – en dus niets aan het ongeluk kon doen – moet nog even wachten op het rijbewijs. Hij mag binnenkort het rijexamen kosteloos overdoen.

Dit tropische stadsstrand in hartje Amsterdam wordt je favoriete hotspot deze zomer

Receptioniste die naar urine ruikt terecht ontslagen