in

PostNL niet blij met dildo’s op Utrechtse brievenbussen: ‘Dit pikken we niet’

Waarom er sinds donderdag een zwarte dildo op een PostNL-brievenbus in de Utrechtse wijk Wittevrouwen prijkt, is nog altijd een raadsel.

Ook bij het Bartholomeus Gasthuis zou een dildo op de brievenbus zijn vastgeplakt. Postbedrijf PostNL kan de actie niet waarderen. ,,Dit pikken we natuurlijk niet.”

Na Nijmegen heeft nu ook een dildoplakker in Utrecht het op de brievenbussen van PostNL voorzien. In Nijmegen werd een brievenbus drie keer beplakt met dildo’s.

De laatste keer werd een brievenbus in Nijmegen maar liefst met drie exemplaren én twee vetbolletjes voor de vogels versierd.

Wie er achter de dildo-actie zit, is volgens PostNL nog niet bekend. De dader heeft, naast het plakken van de dildo’s, verder geen boodschap achtergelaten.

Lees ook  Scooterdieven door agenten uit hottub geplukt

,,We hebben geen idee wie dit gedaan heeft, maar we pikken dit natuurlijk niet. Want brievenbussen zijn bedoeld om brieven in te stoppen”, reageert een woordvoerder.

”Brievenbus­sen zijn bedoeld om brieven in te stoppen”
– Woordvoerder PostNL

‘Geen vernieling’
PostNL roept de dildoplakker dan ook op om hiermee te stoppen. ,,En zoek een andere bestemming voor de dildo’s.

Aan de medewerkers die de brievenbussen leeghalen hebben we gevraagd om, als ze zo’n dildo aantreffen, ze te verwijderen.”

De Utrechtse politie heeft nog geen meldingen ontvangen van mensen die zich storen aan de dildo’s. Ook heeft PostNL nog geen aangifte gedaan.

Lees ook  Rutte houdt rekening met somber scenario: versoepelingen mogelijk pas half mei

Eerder liet het postbedrijf na de incidenten in Nijmegen weten ‘dat als het vaker gebeurt, het logisch is om aangifte te doen’.

,,We zijn nu aan het onderzoeken of het mogelijk is hier stappen tegen te ondernemen”, laat de woordvoerder nu weten.

Volgens de politie is het dan niet precies duidelijk waar PostNL aangifte van zou kunnen doen. ,,Het is op zich geen vernieling.

Mocht zich toch de eigenaar van de brievenbus melden, dan kijken we wat de mogelijkheden zijn”, aldus een politiewoordvoerder.

André Hazes weer herenigd

Masker verlost zieke Wouter van het eeuwige binnen zitten: ‘Ik heb de politie al gebeld’