in

Pool Kamil E. op de vlucht voor veroordelingen in Polen

De Pool die is gearresteerd na de schietpartij Peter R. de Vries is een recidivist die met in Polen wordt gezocht om de straf uit te zitten – Poolse politiebronnen bevestigden volgens tvn24.pl. Kamil E. reed, naar verluidt, de vluchtauto die de schutter moest helpen ontsnappen

Hij moet in Polen nog een straf uitzitten voor diverse diefstallen en berovingen. Volgens Poolse media werken de Poolse instanties samen met de Nederlandse justitie.

E. heeft aan de Goudenregenstraat in Maurik een eenmanszaak en is actief als timmerman, schilder en glaszetter, blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel. Hij had zich op 4 juni laten registreren met zijn klusbedrijf.

Twee jonge kinderen
De politie viel woensdagnacht om 3.15 uur de woning van E. binnen. Volgens buurtbewoners heeft de man twee kinderen van 8 en 12 jaar en is zijn vrouw vier maanden zwanger en spreekt ze uitsluitend Pools. Hij spreekt gebrekkig Nederlands, maar groette de buren vriendelijk als hij de vuilnis buitenzette, zegt een buurvrouw.

Lees ook  Sophie heeft s*ks met al haar vrienden: “Ik raadt het iedereen aan”

Buren die we spreken zeggen dat het gezin eerder in Tiel woonde. In de woning van E. in Maurik woonde eerder een Turks gezin. Dat zou de woning in de Goudenregenstraat aan het gezin van E. hebben onderverhuurd.

De afgelopen dagen surveilleerde de politie veelvuldig in de Goudenregenstraat.

Aangedaan
Een Maurikse is aangedaan door de aanslag op Peter R. de Vries. “Ik hoop echt dat-ie het redt. Ik ken hem niet persoonlijk, maar hij zet zich overal intens voor in.” Over de aanhouding: “Alweer in Maurik, dachten we nog. En toen dachten we: dat zal toch niet de persoon zijn tegenover ons, van wie de auto is opgehaald.”

Lees ook  Volgens dit onderzoek is de kans het grootst dat knappe ouders dochters krijgen!

Auto gestript
Bij de huiszoeking woensdagnacht is de auto van E., een witte Toyota, helemaal binnenstebuiten gekeerd. In de wagen lag mogelijk munitie. Een bergingsbedrijf heeft E.’s auto meegenomen.

De tweede verdachte in de zaak-De Vries en die in volledige beperking zit en volgens de politie uit Rotterdam komt, zou ook een woonadres in de Tielse wijk Passewaay hebben.

Clubs sluiten zelf deuren nu besmettingen weer toenemen

Waarom vrouwen langer leven dan mannen: Proberen aan boord te komen met een trappetje