in

Politie Hengelo doet getuigenoproep om ‘incident’ met meisje

De politie Hengelo is op zoek naar getuigen van een incident dat dinsdagmiddag plaatsvond met een minderjarig meisje. Op Facebook wordt inmiddels de vermeende ‘dader’ al aan de schandpaal genageld.

Wat er precies gebeurd is wil de politie niet vertellen. Maar dinsdagmiddag tussen 15.30 en 16.15 uur werd geschreeuw gehoord in het bos achter de kinderboerderij aan de Uitslagsweg.

Getuigen gingen er op af en troffen een minderjarig meisje aan. De politie is nu op zoek naar deze getuigen.

Dinsdagavond al deed de politie onderzoek in het bos: een politiehond doorzocht het gebied achter de kinderboerderij. Voor zover bekend werd er niets gevonden.

Lees ook  Dit tropische stadsstrand in hartje Amsterdam wordt je favoriete hotspot deze zomer

‘Verdachte’ met foto op Facebook
De moeder van het meisje deed woensdagmorgen ook een oproep op Facebook. Ze vermeldde niet wat er is gebeurd, „ter bescherming voor mijn dochter”.

Ze plaatste wel een foto van een jongen, volgens haar 16 à 17 jaar oud, en vermeldde ook zijn voornaam, zijn woonbuurt en zijn school.

Ze schreef verder dat hij „de oorzaak is van het geschreeuw. Ouders hou uw kind uit de buurt van deze jongen! Ik hoop voor hem dat de politie eerder is dan ons.” Na enkele uren werd de oproep verwijderd.

Lees ook  Details uit gewelddadig verleden van overleden vriend ‘Barbie’ duiken op

De politie zegt in een reactie tegenover deze krant: „Over het algemeen is ons advies niet zelf via social media oproepen te doen om op zoek te gaan naar verdachten.”

De school van de jongen zegt op vragen van deze krant: „Goed dat de politie een onderzoek is gestart. Hopelijk levert hun vraag naar getuigen snel iets op.”

Vrouw krijgt miskraam na hardhandige aanpak politie

Zó ziet de oudste dochter van André Hazes er nu uit