in

Politie grijpt in bij tieners die moedereend en babyeendjes mishandelden

Twee tieners mishandelden afgelopen weekend een moedereend en haar babyeendjes in Uden. Maar de politie liet het er niet bij zitten en grijpt nu in. „Mogelijk gaan ze naar Bureau Halt.”

Dat zegt een politiewoordvoerder tegen Omroep Brabant. De twee jongens die het dierenleed aanrichtten zijn twaalf en veertien jaar oud.

Zaterdagavond zagen twee meisjes hoe de jongens een moedereend lastig vielen. Het dier werd overgoten met frisdrank en de tieners gooiden tien eieren van het beestje stuk. De meisjes belden daarom de politie.

Lees ook  Door je kamer in deze kleur te verven heb je maar liefst drie keer meer s*ks

Video’s van eendjes
Maandagavond herkende een werknemer van de dierenambulance de jongens in Uden. Deze persoon maakte een melding bij de politie die daarna direct ingrepen.

Zij hielden het duo staande. De politie sprak de jongens aan op hun gedrag maar zij hoefden uiteindelijk niet mee naar het bureau. Van een aanhouding was dus geen sprake.

Momenteel circuleren er video’s waarop de daden van de jongens te zien zijn. „Mogelijk gaan ze naar Bureau Halt”, meldt de politie.

Lees ook  Dierenbeul martelt padden en hangt ze aan prikkeldraad

Over de filmpjes zeggen zij: „Schijnbaar gaan er daar nog een hoop van rond. We hopen daar uitsluitsel mee te krijgen.”

Bureau Halt
Bureau Halt is een Nederlandse instantie die kortlopende interventies organiseert om jeugdcriminaliteit te voorkomen, bestrijden en bestraffen. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar komen in aanmerking voor een verwijzing naar Halt.

Mishandeling van vrouw, bijtende pitbull en messteek bij familieruzie in Breda

Drie dierenmishandelingen in Uden in twee dagen: minimaal zeven eenden dood