in

Politie deelt heftige foto van gedumpt dood lammetje: ‘Dit is dierenmishandeling’

De politie heeft heftige foto’s gedeeld van twee dode dieren die gedumpt zijn in Utrecht. Zondag werden een dode kip en een dood lammetje gevonden naast de sloot aan de Rijndijk. De dieren waren in vuilniszakken achtergelaten.

Let op: aan het eind van dit artikel worden de schokkende foto’s van de overleden kip en dode lammetje getoond.

In een paar weken tijd zijn er drie dieren in vuilniszakken gedumpt in Utrecht. Eind maart deelde de politie nog de gruwelijke beelden van een dood hondje dat in een vuilniszak in de sloot bij Fort Blauwkapel werd gevonden.

„Het gebeurt vaker en het wordt tijd dat we hier aandacht aan besteden”, zegt politiewoordvoerster Hilde Bakker.

Zondagavond kreeg de politie een melding over de gedumpte dieren. „Ja, dan ga je kijken en dan blijken er een dode kip en een lammetje in te zitten.”

Lees ook  Hond knetterstoned na wandeling door polder: 'Het is wel Brabant'

Wie de dieren gedumpt heeft, is niet bekend. De politie is bezig met een strafrechtelijk onderzoek naar de dader(s).

Ook is het nog niet duidelijk of het lammetje en de kip verband houden met de vondst van het dode hondje bij Fort Blauwkapel.

„We onderzoeken in dit soort gevallen altijd of er een verband is. In deze kwestie lijkt het er tot nu toe niet op, maar we houden de optie open”, aldus Bakker.

Strafbaar
Niet alleen het dumpen van levende dieren is strafbaar. Ook dieren die al overleden zijn, mogen niet zomaar ergens achtergelaten worden.

Lees ook  Hond vliegt meters door lucht na aanrijding en bestuurder rijdt door: 'Waarom ben je zo?’

„Misschien weet niet iedereen het, maar ook het dumpen van dieren die al overleden zijn valt onder dierenmishandeling en is dus strafbaar.” Of de kip en het lammetje al overleden waren voor ze gedumpt werden is niet duidelijk.

Er zijn verschillende manieren om zorg te dragen voor een overleden huisdier. Zo kunnen diereneigenaren ervoor kiezen om het overleden dier via de dierenarts te laten cremeren of om het dier in eigen tuin of op een dierenbegraafplaats te begraven.

Voor landbouwdieren, zoals paarden, kippen, varkens, of schapen geldt dat ze moeten worden aangemeld bij het destructiebedrijf Rendac, die de dieren op komt halen.

„Hier zijn kosten aan verbonden, maar het dumpen van een dier is een misdrijf!”, benadrukt de politie.

Jogger stampt chihuahua Georgio dood voor de ogen van 13-jarig baasje: “Die man is een psychopaat en verdient een zware straf”

Moeder (19) gebroken na dood zoontje door ballon: ’Ouders, let op’