in

Politie de komende dagen terughoudend met boetes avondklok

De politie blijft de komende dagen de avondklok handhaven zoals men dit de afgelopen weken ook heeft gedaan. Dat laat de politie Noord-Nederland weten.

Woensdagavond meldde de NOS dat agenten tot en met komende vrijdag, het moment waarop het gerechtshof in Den Haag uitspraak doet in de zaak over de avondklok, terughoudend gaan zijn bij het uitdelen van boetes bij overtredingen van de avondklok. De NOS baseerde zich op een uitspraak van de Nationale Politie.

Lees ook  Meeste jongeren merken weinig, maar corona maakt Maud (18) doodziek

De politie Noord-Nederland bevestigt dat deze uitspraak gedaan is, maar dat agenten in Noord-Nederland gewoon blijven handhaven zoals men dat de voorbije periode heeft gedaan. Dit betekent dat mensen die zich in de avond na 21.00 uur op straat bevinden, en niet over de juiste papieren beschikken, kans lopen om een bekeuring te krijgen.

Lees ook  Bestuurder knalt tegen reclamebord aan, zijn verklaring? Brain freeze door een milkshake

Demissionair premier Mark Rutte (VVD) liet na de uitspraak van het Hof weten dat hij verwacht dat er ook gewoon gehandhaafd gaat worden. Rutte is ook blij met de uitspraak. De avondklok is volgens de premier nu van belang omdat de Britse variant nu de overhand lijkt te krijgen.

Auto te water, bestuurder (91) komt om het leven

Waarschuwing voor slaapzakjes waarin baby’s kunnen verstikken