in ,

Politie beukt verkeerde deur in: ‘Hier woon ik helemaal niet!’

De politie in Winterswijk heeft vrijdag per abuis op het verkeerde adres de voordeur ingebeukt. Een vrouw slaagde er niet in haar woning binnen te komen en maakte zich zorgen om haar medebewoner, die binnen zou moeten zijn. Eenmaal binnen kwam de aap uit de mouw: de vrouw had zich vergist in de woning.

Wijkagent Willem Saris kan een lach niet onderdrukken. “Dit heb ik echt nog nooit meegemaakt”, zegt hij.

Hij benadrukt dat de meldster geen dame op leeftijd was wier geheugen misschien achteruit is gegaan.

Lees ook  Parkeren op Scheveningen wordt peperduur van 3,90 naar 10,00 euro per uur

“Nee, nee. Het ging om een vrouw van, ik denk, midden twintig. Ze kwam terug van het boodschappen doen, kwam bij de flat en merkte dat de sleutel niet paste.”

Flat verderop
Na meermaals kloppen en aanbellen deed haar partner de deur niet open, waardoor de vrouw zich flink zorgen begon te maken en de politie erbij riep.

Ook die kreeg geen gehoor en telefonisch contact leggen haalde evenmin iets uit. Daarom koos de politie voor de noodoplossing: de deur inbeuken.

“We zijn binnen, die vrouw kijkt om zich heen en zegt: maar hier woon ik helemaal niet!”, zegt wijkagent Saris.

Lees ook  Max (16) verslaat leukemie voor de tweede keer: "Het gaat super goed"

“Ik zeg tegen haar: ‘dat meen je toch niet?’. Ze vond het erg vervelend, maar ze had zich vergist. Ze moest een flat verderop zijn.”

Eenmaal bij haar eigen woning aangekomen, was ze in een seconde binnen. Met haar partner was bovendien niets aan de hand.

De schade aan de woning waar de voordeur werd ingebeukt wordt vergoed, zegt de wijkagent. Daarover wordt contact gelegd met de woningbouwvereniging.

Eva Jinek wil voortaan op hoofdlijnen weten wat haar gasten van plan zijn

Katja komt met ijs met de smaken van Biggetjes, Apekoppen en Yoghurtgums