in

Poepoverlast in Groningen: Binnenstad zit onder laagje stront

Inwoners van de Groningse binnenstad hebben deze week veel overlast van vogelpoep. Na de gesmolten sneeuw laten enorme plakkaten uitwerpselen opnieuw een witte kleur achter op straten, ruiten en fietsen.

De gemeente is er inmiddels achter hoe dit heeft kunnen ontstaan en stuurt het ‘hogedrukteam’ naar de Turfsingel.

‘Alsof een clusterbom met stront is ontploft’, kopt de lokale nieuwssite Sikkom. Op de site is te zien dat de stoep naast de ingang van Fitnessclub Built 2 Last en alle geparkeerde fietsen onder de vogelpoep zitten.

Op andere plekken in de stad ondervinden automobilisten hinder van grote hoeveelheden vogelpoep.

De gemeente Groningen heeft nog geen meldingen gekregen, laat een woordvoerder weten. ”Wat niet betekent dat de overlast er niet is, natuurlijk.

Het is in ieder geval niet zo dat de hele stad wordt ondergepoept, anders had ik daarvan geweten. Ik ga poolshoogte nemen en neem ook contact op met de plaagdierbestrijder.”

Lees ook  Meisje (14) blijkt iets te oud om te schommelen, brandweer gebeld

Mysterie opgelost
Ondertussen heeft Sikkom een update geplaatst: ”Het zijn aalscholvers uit het Ommeland, daar zijn ze breed vertegenwoordigd. Ze houden van water en platteland.

Tijdens de strenge winterweek is de hele provincie naar Groningen gevlogen omdat de wateren hier minder snel dichtvriezen. En vissen trekken in de winter naar de warme stadse wateren.”

Woordvoerder Peter Steinfort van de gemeente Groningen bevestigt dat: ”Eerder deze maand vroor het zo hard, dat in een groot deel van de provincie de wateren dichtgevroren waren.

Dan kunnen aalscholvers naar de stad trekken, waar het nog wat warmer is. Bij de Diepenring zat een wak in het ijs, daar hebben ze vorige week en afgelopen weekend met een grote groep veel vis gevangen.”


Hij vervolgt: ”Na het eten gingen ze op het dak van het provinciehuis zitten, waar ze konden rusten, hun veren laten drogen en dus hun poep lieten lopen.

Lees ook  Jaimie Vaes zwaar afgebrand: ‘Hysterisch en sloeg zelf ook!’

Dat is op het dak, maar ook over de ramen van de sportschool en op de straten en fietsen gevallen. In overleg met de provincie hebben we nu besloten de poep op de ramen en straten weg te laten spuiten door ons hogedrukteam.”

Niet verjaagd
Het aantal aalscholvers in Nederland is enorm toegenomen in de afgelopen 60 jaar. In 1960 leefden er naar schatting 2000 aalscholvers in Nederland.

Vogelbescherming Nederland maakt de inschatting dat er momenteel ongeveer 50.000 aalscholvers in ons land zijn.

Aalscholvers komen graag op visrijke plekken en blijven daar zo lang mogelijk hangen. De aalscholver is een beschermde diersoort en mag daarom niet verjaagd of gevangen worden.

Vrouw betaalt voor telefoon, ontvangt pak yoghurt

Olifant doodt verzorger met één klap van slurf