in

Pitbull gedumpt omdat gezin een baby verwacht

Helaas kan niet elk dier op dezelfde mate van liefde rekenen. Sommige dieren horen er een beetje bij, maar worden niet als een volwaardig gezinslid beschouwd. Vaak heeft dit vroeg of later hartverscheurende gevolgen.

Met name pitbulls worden vaak als een agressief hondenras weggezet. Maar een hond is van nature niet agressief, slechte eigenaren zorgen hiervoor. De overgrote merendeel van pitbulls zijn heel erg lief.

Toch hebben veel pitbulls, vanwege hun slecht reputatie, moeite om geadopteerd te worden. Dit was ook het geval voor deze arme hond.

Op een dag scrolde Olena Kayui door Facebook toen een foto van een droevige hond haar aandacht trok.

Lees ook  Gehandicapte hond gedumpt met tas luiers en een briefje.

Het was een bericht van het plaatselijk asiel, waarin stond dat de hond moest worden ingeslapen omdat ze geen thuis voor hem konden vinden. De post was zijn laatste kans …

Smiley, de naam van de pitbull, werd door zijn vorige eigenaren naar het asiel gebracht omdat ze een baby verwachtten. Blijkbaar was er geen plaats voor zowel de baby als de hond, dus moest Smiley weg.

Olena was absoluut vastbesloten om deze pup te helpen! Met hulp van de dierenorganisatie Pound Hounds Res-Q meldde ze zich aan als pleeggezin.

In het begin was Smiley behoorlijk nerveus en bedroefd. Zelfs wandelen was buitengewoon moeilijk, hij bleef maar aan zijn riem trekken.

Lees ook  59-jarige aap is ziek en weigert te eten. Totdat ze een oude vriend herkent die haar opvoedde.

Maar, naarmate de dagen verstreken begon Smiley zijn pleeggezin te omarmen. Het plan was om hem een tijdje te verzorgen, maar al snel wisten Olena en haar man dat ze geen afscheid van hem konden nemen.

“Smiley voelt al als een deel van ons gezin,” zei ze. “Het duurt niet lang voordat een pleeghond je hart binnentreedt. Ons huis zou nu al leeg aanvoelen zonder hem.”

De dierenorganisatie kan niet gelukkiger zijn met de conclusie van dit prachtige reddingsverhaal.

“Te denken dat hij zou worden vermoord omdat zijn gezin een baby kreeg, is ‘absurd’,” zei oprichter Donna Darrell. “Hij was zo’n goede reddingshond.”

Dit echtpaar redt zieke en gehandicapte honden en renoveert hun huis om ze te behandelen

Aantal nieuwe besmettingen lijkt af te nemen in Nederland