in ,

Piepjonge joyrider maakt stiekem autorit en belt in paniek aan bij huis: ‘Help, de politie zit achter me aan!’

Een jongen van 13 jaar uit De Meern heeft afgelopen nacht de auto van zijn vader gepakt om een stukje te gaan rijden, maar werd bang toen de politie hem wilde aanhouden.

De jongen besloot midden in de nacht om samen met zijn neefje een stukje te gaan rijden in de auto van zijn vader.

Ze pikten de sleutel en reden zonder lichten over de weg. Op een gegeven werden ze gespot door de politie. Die wilde de twee aanhouden.

Lees ook  Ouders laten tweeling achter om te gaan feesten, één baby overlijdt

De jonge bestuurder werd bang en belde in paniek om half vijf bij een woning aan. ,,Help, de politie zit achter me aan!”, schreeuwde hij.

De agenten konden de jonge automobilist daarna aanhouden. De wijkagent van Vleuten-De Meern spreekt zijn verbazing uit op Twitter over de gebeurtenissen. ,,….13 jaar, hè”, zo valt te lezen in het Twitter-bericht.

Inzittenden
Twee weken geleden werd in Lopik ook een veel te jonge bestuurder betrapt. Dat liep minder goed af voor de 14-jarige joyrider en de inzittenden.

Lees ook  Zó herken je simpel of iemand vreemd gaat, Let goed op!

Hij vloog met een bestelbus uit de bocht vloog op de Lekdijk West in Lopik. De vier inzittenden van de auto waren nog jonger.

De politie werd toen om 01.30 uur opgeroepen voor een melding dat er mogelijk ruzie was in of nabij een woning.

Ter plaatse zagen de agenten een bestelwagen zonder verlichting wegrijden. Daarop werd een stopteken gegeven, maar de bestuurder negeerde dit. Boven op de dijk raakte hij de macht over het stuur kwijt.

Hond Ozkar (5) doodgestoken in eigen tuin, familie blijft verweesd achter: “Wie heeft onze beste vriend vermoord?”

Nederlandse vrouw (32) in ziekenhuis na vaccinatie: zeldzame bijwerking nog onder de loep