in

Pestkoppen noemen 9-jarig meisje “te dik” en “te stom” – moeder vraagt het internet om steun

We denken misschien dat pesten niet meer zo veel voorkomt als vroeger maar we kunnen niet ontkennen dat het nog steeds een zeer ernstig probleem is.

Zeker, als collectieve samenleving zijn we veel minder tolerant als het gaat om pesten dan mensen in het verleden misschien waren maar dat wil niet zeggen dat we dicht bij het einde zijn… verre van dat.

Helaas blijft pesten aanwezig in vrijwel alle lagen van de samenleving, van scholen tot de vriendengroepen en van sportteams tot professionele werkplekken.

Misschien wel het meest trieste aspect van pesten is wanneer het jonge kinderen treft, degenen die niet weten hoe ze ermee om moeten gaan en de woorden en daden van anderen echt ter harte nemen.

Een ouder die alles weet over de verwoestende gevolgen van pesten is Nicole O’Shea, een moeder die een blog schreef voor Love What Matters om te schetsen hoe haar 9-jarige dochter het slachtoffer werd.

“Ze is 9,” schreef Nicole.

“Negen jaar oud en al aan het leren hoe het voelt om haar hart te laten breken door de onvriendelijkheid van de wereld.

Ze weet al hoe het voelt om haar leeftijdsgenoten commentaar te laten geven op haar lichaam, haar gezicht, haar kleren, haar familie.

Ze wordt te dom, te dik, te lelijk, te arm, te luid, te knuffelig, te wild, te rommelig genoemd. Ze wordt niet onuitgenodigd omdat ze niet mooi genoeg is, mager genoeg, gelukkig genoeg, grappig genoeg, leuk genoeg.

Lees ook  De grote geheimen van IKEA die je waarschijnlijk nog niet wist! Nummer 6 is iets om over na te denken!

Die woorden doen me geen pijn omdat ik weet dat ze niet waar zijn. Ik weet dat ze genoeg is. Wat me pijn doet is hoe gebroken die woorden haar maken.

Wat me doodt is hoe ze de neezeggers van de wereld gelooft in plaats van haar moeder, de persoon die haar het beste kent.

En dat, mijn vrienden, is waarom we moeten leren van onszelf te houden.

Deze baby’s houden ons in de gaten. Ze leren hoe ze van zichzelf kunnen houden door te kijken hoe we van onszelf houden.

Ze kunnen ons niet horen als we zeggen dat ze genoeg zijn omdat ze het te druk hebben om ons te horen zeggen dat we het niet zijn.

Ik beloof dat ik de zelfhaat uit mijn leven zal wissen. Ik beloof dat ik zonder uitzondering zal leren waarderen wie en wat ik ben.

Ik zal van me houden. Want van mij houden is de enige manier waarop ik haar kan leren van haar te houden.”

Nicole vroeg ook aan anderen om zich hun kinderen in dezelfde situatie voor te stellen, en de pijn en de kwelling die dat zou betekenen.

Ze ging verder: “Als dit je op een of andere manier raakt, weet ik dat het komt omdat je je eigen kinderen en de strijd die ze hebben gezien in beeld brengt.

Lees ook  Moord op Victorine (18) schokt Frankrijk: meisje sterft door verdrinking, kersverse vader (25) opgepakt

Ik ben één moeder van één dochter en ons verhaal is niet uniek. Het is het verhaal van elke moeder en de dochters die ze opvoeden.”

Maar we zijn hier niet om in het hartzeer te wonen. We zijn hier om vertrouwen en veerkracht te kweken in de harten van onze baby’s.

Met dat in gedachten, wil ik horen van de mama’s en de tantes en de oma’s en de leraren, en alle vrouwen die kleine meisjes hebben die tegen hen opkijken …

Ik wil dat je je voorstelt dat je die kleine vrouw helpt vormen en me nu belooft dat je van jezelf gaat houden zoals je wilt dat ze van zichzelf houdt.”

Ik ben het beu om te worden getreiterd door pestkoppen en hun hardvochtige, lafhartige en samenzweerderige manieren.

De wereld zou een veel mooiere plek zijn om te leven als we pesten voor altijd konden uitroeien en we zouden allemaal moeten vechten om dat te realiseren.

Nicole, we staan bij jou en je dochter, zoals we staan bij alle slachtoffers die ooit zijn neergehaald of die zich minder voelen door pestkoppen.

Deel dit artikel om Nicole en haar kleine meisje een boodschap van steun te sturen. Samen kunnen we een einde maken aan het pesten maar alleen als onze stemmen luider zijn dan die van hen.

Verstandelijk beperkte Armando voor derde keer beroofd van e-bike: ‘Hij heeft heel hard om hulp geroepen’

Jelka van Houten en Henry van Loon gaan kind genderneutraal opvoeden