in

Pestkoppen laten klasgenoot met hersenverlamming in beekje liggen en gebruiken hem als menselijke brug.

Waarschuwing: De onderstaande video bevat beelden die niet geschikt zijn voor gevoelige kijkers.

Op de sociale media werd een choquerende video gedeeld van een jongen met hersenverlamming die in een beekje ligt en door een meisje als menselijke brug gebruikt wordt. De andere leerlingen kijken gewoon lachend toe.

De 14-jarige Brett Corbett ligt plat op zijn buik in een beek in de buurt van zijn middelbare school in Glace Bay (Canada) en wordt omringd door ongeveer 30 leerlingen. Dan stapt er een meisje over zijn rug om de beek zonder nat te worden over te steken. De overige scholieren kijken ernaar, lachen en sommigen filmen het tafereel zelfs.

De arme Brett voelde zich uiteraard erg beschaamd en vernederd door de manier waarop hij behandeld werd. Aan The Chronicle Herald vertrouwde hij toe: “Het deed me voelen alsof ik hier altijd gepest wordt en dat het niemand iets kan schelen.”

Lees ook  Politie houdt twee verdachten mensenhandel aan en vindt vermist meisje

De video duurt 18 seconden en werd op Facebook gepost door Brandon Jolie, een vader van een vriend van de jongen.

Brandon Jolie had een dringende boodschap en oproep:

“In mijn hele leven heb ik nog nooit zoiets walgelijks gezien. De jongen in deze video is een vriend van mijn zoon – hij heeft hersenverlamming.

Ouders, jullie hebben deze generatie gefaald. Het aantal tieners die erbij stonden en alleen maar toekeken, of zelfs filmden … Ik hoop dat jullie deze beelden zien, jouw kind herkent en je schaamt.

Dit soort dingen gebeuren omdat we niet weten wat onze kinderen op school doen of met hun vrienden. Dit moet veranderen!”

Dit vreselijke incident vond vorige dinsdag plaats. Helaas geeft het ons een idee van wat Brett dagelijks moet ondergaan.

Brett getuigde: “Ik word vaak gepest en heb geprobeerd om dit bij de school aan te kaarten, maar ze negeren me, net zoals me ook in september negeerden.”

Lees ook  Dit huis in Emmen stond te koop en ging heel Nederland over – je mag 3x raden waarom

De video ging helemaal viraal en de school en de leerlingen kregen felle kritiek. Volgens The Chronicle Herald waren ouders geschokt om hun kinderen op de video te herkennen en eisten dat ze hun verontschuldigingen zouden aanbieden aan Brett. De Cape Breton Post weet dan weer dat ook de politie ondertussen een onderzoek instelde.

De manier waarop deze jongen behandeld werd, moet ons allemaal diep doen schamen. We moeten met z’n allen meer doen tegen pesten, waar en wanneer dan ook. We hopen dat er snel iets verandert voor Brett, want niemand verdient het om op zo’n mensonterende manier behandeld te worden.

DEEL DIT VERHAAL MET IEDEREEN DIE JE KENT OM MENSEN DE OGEN TE OPENEN OVER DE VERSCHRIKKELIJKE GEVOLGEN VAN PESTEN.

Dit gebeurt als je niet wil meewerken en je vriend ook mee komt bemoeien

Echtgenoot (83) en vrouw (82) eten al 23 jaar lang elke dag McDonald’s en zeggen dat het hen fit en gezond houdt.