in

P*dofiel met dwerggroei moet niet naar gevangenis ‘omdat er geen aangepaste toiletten zijn’.

Een man uit Australië bleef van een gevangenisstraf gespaard, ondanks het feit dat hij schuldig werd bevonden aan 35 feiten van kinderm*sbruik. De rechter oordeelde dat de toiletten in de gevangenissen niet aangepast zijn aan zijn dwerggroei.

Daniel Knuth, die overigens de zoon is van Australisch parlementslid Shane Knuth, bekende vorig jaar 35 zedendelicten met kinderen.

Met een vals profiel op Facebook lokte hij jonge meisjes om ongepaste gesprekken te hebben en overtuigde hen om naaktfoto’s naar hem te sturen. De jongeman was ook in het bezit van kinderpornografie.

De rechter besloot echter om de 22-jarige man niet naar de gevangenis te sturen. Daniel werd geboren met dwerggroei en onderging 17 operaties om de zware kromming van zijn rug te verbeteren.

Lees ook!
'Ze hebben Henk al maanden niet gedoucht': nichtje roept op hem te steunen met kerstkaarten

De mobiliteit van de man is erg beperkt. Zo kan hij zich omwille van zijn korte ledematen en pijnlijke rug bijvoorbeeld niet zelfstandig wassen, noch zelfstandig naar de wc gaan. Zijn moeder en oma helpen hem dagelijks verzorgen.

In de gevangenis is er geen gepaste ondersteuning en verzorging. Ook de bedden en toiletten zijn niet aangepast voor iemand met dwerggroei. Tegelijk was er ook bezorgdheid over mogelijke pesterijen binnen de gevangenis.

Om die redenen werd de jongeman veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar, zij het volledig met uitstel.

Wel zal hij drie jaar lang begeleid worden en moet hij zich regelmatig aanmelden bij het reclasseringsbureau.

Lees ook!
Moeder verdronk dochtertje (3) omdat ze ‘veiliger was in de hemel dan bij ex’.

De rechtbank omschreef de zaak als erg droevig. Er werd opgemerkt dat Daniel nog nooit een vriendin heeft gehad en dat wellicht ook nooit zal hebben.

De feiten waren ook voor de familie een zwaar drama. Vader Shane Knuth verklaarde: “Je wil altijd het beste voor je kinderen en we willen uiteraard graag dat hij ooit een liefje zou hebben.

Ik beseft dat hij verkeerde dingen heeft gedaan, maar ik zal altijd van hem houden. Daniel bekende dat hij het internet op een verkeerde manier gebruikte en heeft ontzettend veel spijt.”

Wat vind jij van de beslissing van de rechter? Laat van je horen in de reacties!

Kantinejuffrouw ontslagen na het geven van eten aan hongerig kind die niet kon betalen

Zomer 2019 wordt wellicht warmer, droger en zonniger dan normaal.