in

Pedofiel mailt per ongeluk kinderp*rno naar bedrijf en is nu opgepakt

Een 63-jarige Oostendenaar riskeert in de Brugse rechtbank 37 maanden effectieve celstraf voor het bezit en de verspreiding van kinderp*rnografie.

De bal ging aan het rollen toen het Brugse gerecht via het federaal parket informatie in handen kreeg dat R.S. tussen 2015 en 2018 kinderp*rno gedownload had.

In november 2019 stemde de man in met een huiszoeking en daarbij werden onder meer ringmappen en digitale gegevensdragers met kinderp*rno in beslag genomen.

De man beweerde dat hij sindsdien niet meer naar kinderp*rno keek, maar dat bleek een leugen.

Lees ook  Lichaam vermiste studente Sumanta Bansi mogelijk in zuur opgelost

Op 13 april maakte een vrouw uit Eeklo namelijk melding van een e-mail die ze van R.S. had ontvangen.

In plaats van energiefacturen – de vrouw werkt voor een zonnepanelenbedrijf – stak in de bijlage van de mail een kinderp*rnografische foto.

Speed
“Bij een tweede huiszoeking namen we twee gsm’s in beslag met ruim 2.300 kinderp*rnografische foto’s”, stelde procureur Lode Vandaele.

“De beklaagde is onverbeterlijk en minimaliseert de feiten. Het zijn nochtans mensen zoals hij die de kinderp*rnoproductie in stand houden en zo onrechtstreeks meewerken aan kindermis bruik.”

Lees ook  Rechtbank: vader dode baby in De Krim komt morgen vrij

Omdat S. in 1988 al eens vijf jaar cel kreeg opgelegd kan hij geen probatievoorwaarden meer krijgen. Volgens zijn advocaat keek hij naar kinderporno onder invloed van speed.

“De drugs brachten hem in een trance waarbij hij gefixeerd raakte op kinderp*rno”, pleitte ze. “Die mail was een ongelukje.”

R.S., die sinds 22 april in de cel zit, benadrukte dat hij in behandeling wil. “Ik wil ook geen internet meer”, stelde hij. De uitspraak volgt op 7 oktober.

Jaar cel dreigt voor Almeloër die 15-jarig meisje tot prostitutie dwong

Action wordt duurder: Zóveel gaat iets van €1,- bij de Action over een paar weken kosten