in

Patty Brard haalt uit naar hysterische Emma Wortelboer: ‘Welke dealer heb je’

Patty Brard haalde zondagavond in Shownieuws flink uit naar Emma Wortelboer die de punten uitdeelde tijdens het Songfestival. Brard noemt de uit Manderveen afkomstige presentatrice in de uitzending onder meer ‘een idioot’. Ook neemt ze het Wortelboer kwalijk dat ze Nederland neerzet als ‘een land vol hysterische debielen’.

Voor Emma Wortelboer kwam afgelopen zaterdag een droom uit. Ze mocht tijdens de finale van het Songfestival de punten uitdelen namens Nederland. Haar enthousiasme spat van het scherm. “Hallo Europa! O mijn god! Ik heb dat altijd al willen zeggen. Het voelt zo gek”, schreeuwt ze richting de camera voor ze de punten bekend maakt. Nadat bekend werd dat Nederland had gewonnen, kreeg het publiek beelden te zien van de presentatrice die compleet uit haar plaat gaat. Ze gilt, trilt en de tranen staan haar in de ogen.

Nederland wint voor het eerst sinds 1975 het Eurovisiesongfestival

‘Zou verboden moeten worden’
Patty Brard is allerminst te spreken over het optreden van de jonge presentatrice. “Ik denk dat het verboden zou moeten worden dat iemand zichzelf zó in de picture wil spelen”, reageert ze geërgerd in de uitzending van Shownieuws. “Wij zijn Nederland, we worden vertegenwoordigd in die 30 seconden door iemand die zich gedraagt als een idioot, Emma Wortelboer. Het spijt mij heel erg, maar zet ons neer als een normaal land. Niet als een land vol hysterische debielen. En, heb het vooral niet over jezelf als je die twaalf punten uitdeelt.” Ook vraagt ze zich hardop af: “Welke dealer heb je, hou eens op.”

92-jarige moeder bekent moord op zoon om te voorkomen dat hij haar in tehuis zou steken.

Emma Wortelboer reageert ook zelf in de uitzending op haar ‘hysterie’. “Het voelt voor mij alsof we het WK hebben gewonnen. Ik was erg hysterisch en ongelooflijk blij. Het was iets waar ik zo naar uit heb gekeken, al mijn hele leven. En mijn hysterie, het maakt mij echt helemaal niks uit wat mensen daarvan vinden want het was gewoon hoe ik mij voelde. En dat kan ik niet gaan verbergen. Dus, het was een topavond. Het was echt fantastisch.”

Hoogbejaarde man (98) in Krimpen aan den IJssel vastgebonden en beroofd in eigen woning.

Gescheiden koppel wil niets meer van kinderen weten en laat zoontjes in pyjama achter op de stoep