in

Pastoor die meisje (14) m*sbruikte, krijgt lichte straf omdat hij ‘een man van God’ is.

Een pastoor die een levenslange gevangenisstraf riskeerde voor het m*sbruik van zijn 14-jarige dochter, kreeg genade van een rechter die onder de indruk was van zijn geloof.

David Richards (41) werd in Knox County Tennessee in de VS veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar wegens het m*sbruiken van zijn adoptiedochter. Dat is 60 jaar minder dan de maximumstraf die geëist werd door de openbare aanklagers.

Toen rechter Steve Sword zijn straf uitsprak, haalde hij zijn werk als pastoor aan en de Bijbelstudie die hij volgde in de gevangenis. Richards werd schuldig bevonden aan het m*sbruik, incest, s*ksueel geweld en m*sbruik van zijn vertrouwensfunctie. Hij m*sbruikte zijn adoptiedochter Amber Richards twee jaar lang sinds ze 14 jaar oud was.

Lees ook!
Personeelstekort politie: agenten gevraagd terug te komen van vakantie

Normaal wordt de identiteit van slachtoffers van s*ksuele misdrijven beschermd, maar Amber koos ervoor om haar verhaal openbaar te maken nadat haar adoptievader in februari veroordeeld werd.

Ze bracht een hartverscheurende verklaring naar buiten: “Ik wilde mijn lichaam weggooien. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet denk aan wat hij me aandeed. Ik ben ervan overtuigd dat hij in staat is om het nog te doen.”

Lees ook!
Crimineel breekt in en probeert 6-jarig meisje te kidnappen, maar dan grijpen oma en opa hard in!

Richards was vroeger pastoor bij de My Father’s House Church of God en tijdens de uitspraak zater er meer dan 30 parochianen en vrienden in de kerk om de beklaagde te steunen.

Richards kondigde aan dat hij een nieuw proces wil.

Wat vind jij van de straf van deze pastoor? Laat van je horen in de reacties!

Schoften schoppen en slaan 18-jarige meisje in Breda totdat ze haar telefoon afgeeft.

Mama van vier verliest alles, terwijl 8 maanden oude baby op harttransplantatie wacht.