in

Pasgeboren baby gevonden in plastic zak aan boom, vecht voor haar leven.

Het geschenk van het leven is iets zo bijzonder dat het ons verbluft dat sommige mensen het als vanzelfsprekend beschouwen.

We zullen nooit snappen waarom iemand nog maar zou overwegen om een pasgeboren baby achter te laten, laat staan ermee doorgaan.

Niettemin zijn er mensen in de wereld die in staat zijn om een hulpeloze baby achter te laten op een verlaten plaats en gewoon weg te wandelen.

Helaas zijn dergelijke gruweldaden in bepaalde delen van de wereld niet ongewoon. Vooral een recent geval in Vietnam zorgt voor heel wat opschudding en dat heeft te maken met de toestand waarin de baby gevonden werd.

Volgens de lokale media werd het meisje gevonden in een plastic zak die aan een boom was vastgeknoopt.

Ze werd meerdere dagen blootgesteld aan de zon en gebeten door muggen. Het ergst van al was dat ze een hoofdwonde had die geïnfecteerd was met maden.

Lees ook  Geen zin om 10 uur te vliegen voor een tropisch strand? Maak hem gewoon zelf in je achtertuin!

De baby werd gevonden aan een boom op een koffieplantage in de provincie Lam Dong, een arme regio in Vietnam.

Ze was er heel slecht aan toe toen ze gevonden werd. De dokters vreesden dat ze het niet zou halen. En als ze dat zou doen, zou ze haar eerste levensjaar niet overleven.

Gelukkig was er hulp onderweg in de persoon van Minh Tai, de bestuurlijke leidster van de Hue Quang abdij.

Tai ving in de loop der jaren al meer dan 100 weeskinderen op en gaf de baby een veilige plaats om te rusten en te groeien in afwachting van een pleeggezin.

Nadat ze het verhaal van het meisje gehoord had, besloot Tai om haar te adopteren. Tai zorgt samen met haar nonnen momenteel voor zo’n tien weeskinderen.

Lees ook  Netflix uitgespeeld? Met deze codes haal je verborgen films naar voren!

Ze zamelde meer dan 20.000 euro in om de medische rekeningen te betalen en vroeg social mediagebruikers om hulp.

Het meisje werd Hoai An gedoopt, wat in het Vietnamees ‘eeuwige liefde’ betekent.

De kleine Hoai heeft nog altijd heel wat gezondheidsproblemen, waaronder een gevaarlijke vochtophoping in haar hersenen. Maar de dokters doen alles wat ze kunnen om haar te genezen.

Dokter Tang Kok Kee, een neurochirurg die haar behandeling leidt, verklaarde aan de media: “Ik zou haar op dit moment nog niet afschrijven, dat zou fout zijn. De kans bestaat dat haar toestand zal verbeteren.”

Ondertussen overlaadt Minh Tai het meisje met liefde en affectie. Ze zei: “Ze slaapt beter, huilt luider en heeft meer eetlust. Ze is al 700 gram aangekomen en haar reacties zijn verbeterd.”

Gevaarlijke trend laat vrouwen “binnen 20 minuten van menstruatie af komen” door middel van stofzuiger

Over narcisme: omgang met een narcist; van onmacht naar macht