in

Ouders brachten kinderen doodleuk om 22.00 uur naar illegaal feest: allemaal op de bon

De politie verscheurt een aantal boetes dat is uitgeschreven bij een illegaal feest in Utrecht, dat maandagavond door de politie werd opgebroken.

Sommige feestvierders in de loods aan de Nautilusweg in Utrecht kregen wel vier boetes. Het maximaal aantal prenten per persoon is nu maximaal drie.

Daarbij speelt dat de meerderheid van de bekeurde feestgangers minderjarig is en veel van hen nooit eerder met de politie in aanraking kwamen. De politie benadrukt dat alle bekeuringen terecht en geldig zijn.

Sommige feestvierders kregen er wel vier, onder wie de 18-jarige Piet uit Apeldoorn, die in totaal 600 euro aan boetes aan z’n broek kreeg. Dat is wel een héél zware straf voor tieners, vindt de politie.

Lees ook  Dronken vrouw rijdt tegen verkeer in, plast in auto en is rijbewijs kwijt

Groepsvorming
Daarom besluit ze dat voor het overtreden van de coronamaatregelen maximaal twee boetes blijven staan: voor het negeren van de 1,5 meterregel en voor groepsvorming.

‘Dat is voldoende straf voor deelname aan een illegaal feest’, meldt de politie. ‘Daarmee wordt een duidelijk signaal afgegeven’.

Ook de bekeuringen voor het niet kunnen tonen van het ID-bewijs blijven staan. Samen met de coronaboetes geldt zo een maximum van drie boetes per persoon.

Ouders overtreden avondklok
Bij het professioneel opgezette illegale feest zijn maandag 57 aanwezigen ter plekke op de bon geslingerd voor het overtreden van één of meer coronamaatregelen.

Lees ook  Tim (36) ‘daagde de ME uit’, aldus justitie, en strompelt nu rond met brace: ‘Aangifte van politiegeweld’

54 personen werden aangehouden omdat ze zich niet konden identificeren. Saillant detail: ook ouders die hun kinderen na 22.00 uur naar het feest brachten werden beboet. Die overtraden immers de avondklok.

Verder meldt de politie dat de ontruiming van het feest best ordelijk verliep. Het merendeel van de feestvierders werkte mee met hun aanhouding.

Twee feestvierders verzetten zich en zijn met ‘gepast geweld’ in toom gehouden. Daarbij heeft de politie de wapenstok getrokken, maar die hoefde niet te worden ingezet.

Shymo (20) bleef knokken, maar behandeling kwam te laat: ‘Haar lichaam was op’

Vrachtwagenchauffeur voorkomt zelfdoding door truck precies onder viaduct te rijden