in

Ossenaar mishandelt stelselmatig zijn 94-jarige moeder: ‘Schrijnend geval ouderengeweld’

Een 56-jarige Ossenaar heeft op 14 februari opnieuw zijn bejaarde moeder geslagen. ,,Het gaat hier om een schrijnend geval van ouderenmishandeling”, vond de officier van justitie.

Die schetste het beeld van een sterke man die een broze vrouw stelselmatig mishandelde. De man was al vaker veroordeeld voor huiselijk geweld.

De Ossenaar begon twee weken geleden de vrouw uit te schelden. Hij kneep zijn moeder in haar onderarmen, gaf haar een klap en bekogelde haar met een servies. De buren belden de politie. Sindsdien zit hij vast.

Alleen elkaar nog
Het 94-jarige slachtoffer en de Ossenaar hebben alleen elkaar nog. De vrouw houdt erg veel van haar zoon en ze mist hem.

Lees ook  Familiedrama: 22-jarige moeder beëindigt leven van haar twee kinderen en slaat de hand aan zichzelf

Dat gaf de moeder via haar advocaat aan in een slachtofferverklaring. Ze wilde het liefst dat hij ‘vandaag nog naar huis’ kon komen. De vrouw was tegelijkertijd ook enorm angstig voor haar zoon en wenste bescherming.

,,Mijn moeder is 94”, vertelde de Ossenaar zelf. ,,Ze is door de politie beïnvloed om iets te verklaren. Ik hoop op een verbetering in onze verstandhouding. Ze zorgt op dit moment ook voor mijn poes.”

Geïrriteerde rechter
Hij kreeg niet de kans om meer te vertellen. De man was vanwege corona via een videoverbinding met de gevangenis in Grave aanwezig.

Lees ook  Rechtenstudent (18) op straat doodgestoken, leeftijdsgenoot opgepakt

Die moest de rechtbank na 5 minuten echter al verbreken. De videokamer was nodig voor een andere gevangene, tot duidelijke irritatie van rechter M. Viering. ,,Dit raakt aan de vraag op welke manier we nog rechtspraak willen bereiken.”

De Ossenaar gaf voor zijn ‘vertrek’ aan dat hij niet wilde dat de rechter zijn zaak uitstelde. Viering veroordeelde de man tot een celstraf van één maand en een contactverbod met zijn moeder van één jaar. Iedere keer dat hij dit overtreedt, moet hij een extra week in de gevangenis doorbrengen.

Tieners bekogelen politiebusje met modder – als straf moeten ze het met een tandenborstel schoonmaken

Verbijstering om ‘visvandalisme’: dode vissen achtergelaten op hek bij IJsselmuiden