in

Opsporing Verzocht: Agressieve daders overvallen slechthorende man (54)

Valkenswaard – Twee agressieve mannen overvielen in de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 november 2019 een zeer slechthorende goudsmid in zijn woning aan de Wolbergstraat in Valkenswaard.

Mogelijk handelden de overvallers zo gewelddadig doordat het 54-jarige slachtoffer niet kon horen wat ze van hem wilden.

’s Nachts slaapt de man zonder gehoorapparaat, waardoor hij helemaal niks hoort. Hij werd zich die nacht pas bewust van zijn twee belagers toen ze rond 01.30 uur het licht aandeden.

Pepperspray

Het slachtoffer probeerde zich tegen hen te verdedigen, waarop de mannen hem aanvielen met pepperspray. Eén van de overvallers trok zelfs de trapleuning los, waarmee hij de man wilde slaan.

Alerte buurtbewoner
Gelukkig werd door het kabaal een buurtbewoner wakker. Toen deze vervolgens bij het slachtoffer aanbelde en riep of de politie moest moest worden gebeld, gingen de overvallers er gehaast vandoor via de achterkant van het huis.

Lees ook  Jong meisje wordt gepest, dan doen pestkoppen iets waardoor ze in het ziekenhuis belandt

De goudsmid werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Zowel lichamelijk als mentaal heeft de overval een grote impact gehad.

Signalement daders
Beide mannen droegen bivakmutsen en donkere kleding. Ze hadden allebei een smal, atletisch figuur en waren rond 1.80 meter lang. Mogelijk zijn de overvallers bij de worsteling zelf ook gewond geraakt. De politie sluit niet uit dat er iemand op de uitkijk heeft gestaan en dat er dus meer dan twee daders zijn.

Sporen
In hun haast lieten de mannen de pepperspray en een pakje Marlboro-sigaretten achter. Deze spullen worden momenteel op sporen onderzocht.

Lees ook  Raar maar waar: Gerard Joling is aan het daten met déze oude bekende

Hirsch-horloge
Naast de batterijen van zijn gehoorapparaat maakten de overvallers ook een bijzonder, gouden Hirsch-horloge buit. Het horloge is gegraveerd met de datum 1 juni 2012.

Help de politie
Vermoedelijk hebben de daders heel bewust deze man overvallen, vanwege zijn beroep van goudsmid. Het slachtoffer is echter in dienst van een bedrijf en heeft geen sieraden of goud thuis liggen.
Weet u meer over de daders of heeft u die nacht iets opvallends gezien? Geef het alstublieft door.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 – 3458999

Opgelet! Oplichting door ‘whaling’ in opmars

Moeder en 3-jarig dochtertje gered nadat man haar mishandeld en woning in brand steekt