in

Jongen (13) wordt door vriendin (12) naar bosweg gelokt en daar opgewacht door moordenaar (14)

Inwoners van Sinsheim in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg reageren geschokt na een vreselijke tienermoord.

Een dertienjarige jongen werd in de val gelokt en vervolgens doodgestoken door een andere jongen (14). Jaloezie zou een rol gespeeld hebben volgens de eerste bevindingen van de politie.

Afgelopen woensdag fietste Sinan T. met zijn neef en een vriend naar het dorp Eschelbach, negen kilometer verderop.

“Sinan wilde daar zijn vriendin ontmoeten”, vertelde een oom aan Bild. “De tieners vormden al vier maanden een koppel. Het meisje drong er bij Sinan op aan om de andere jongens achter te laten en alleen mee te gaan.”

Volgens Bild zou het meisje Sinan naar een onverharde weg hebben gelokt, waar hij dan werd opgewacht door zijn moordenaar. Het slachtoffer werd meermaals met een mes gestoken.

Lees ook  Man traint buikspieren op elektriciteitspaal: tienduizenden zonder stroom

Noodoproep
Om 16.00 uur kreeg de politie een noodoproep binnen. Agenten troffen Sinan aan op een bospad. Zijn lichaam was bedekt met bloed.

Hij gaf geen teken van leven meer. “Er stonden twee tieners naast hem. Een veertienjarige jongen had een mes in zijn handen.” Zij konden makkelijk worden ingerekend door de politie.

De moordenaar en het meisje werden ondervraagd in het bijzijn van hun ouders. Volgens Bild zou het meisje voor het keukenmes gezorgd hebben.

Het meisje is opnieuw op vrije voeten. Zij is vooralsnog te jong om in het strafbankje te belanden op basis van het strafrecht in Duitsland.

“Daad was gepland”
“Wij gaan ervan uit dat de daad gepland was. Waarschijnlijk heeft jaloezie een rol gespeeld” aldus Siegfried Kollmar van de recherche van Mannheim. De verdachte zou nog geen commentaar hebben gegeven.

Lees ook  Man schiet zesjarige dood om overstromend toilet

Voor de moordenaar is het al zijn tweede ernstige misdaad: in november 2020 stak hij een klasgenoot (13) neer op een middelbare school in Östringen ten noorden van Karlsruhe. Dit keer riskeert hij tien jaar gevangenisstraf.

”Onze bezorgd­heid is groot, het heeft ons diep geraakt.”
– Jörg Albrecht, burgemeester van Sinsheim

De burgemeester van Sinsheim, Jörg Albrecht, is geschokt door de daad. “Onze bezorgdheid is groot, het heeft ons diep geraakt”, zei hij. In zijn negen jaar als burgemeester van de stad had hij nog nooit zoiets meegemaakt.

“Mensen maken zich zorgen”, zei ook de burgemeester van Eschelbach, Wolfgang Maier. Zijn telefoon had nog niet stilgestaan. “Wij zijn een klein dorp. Het is hier harmonieus, dat moet zo blijven.”

Bouwmarkten gooien deuren tóch open: ‘Nieuwe tegels bestel je niet snel online’

Turkse vrouw gooit kinderen uit brandend gebouw om hun leven te redden