in

Onderzoekers bevestigen: Kleine mensen maken zich vaker boos en hebben een kort lontje.

Elke persoon wordt anders geboren. Sommige mensen zijn blond, sommigen hebben donker haar, sommigen zijn groot en anderen zijn klein. Hoe saai zou het zijn, moest iedereen hetzelfde zijn?

Maar kunnen karaktereigenschappen gelinkt worden aan uiterlijke kenmerken? Een studie toont aan dat kleine mensen agressiever zijn dan grote mensen, althans toch volgens de website Injury Prevention.

Volgens het onderzoek worden kleinere mensen sneller boos en hebben ze een kort lontje. Dit gedrag komt voort uit de zelfperceptie van de persoon.

Kleine mensen voelen zich minder mannelijk
Ze voerden een studie uit op 600 mannen, met leeftijden tussen de 18 en 50 jaar. Het onderzoek vond plaats in een onderzoekscentrum in Georgia in de VS.

De studie bestond uit vragen over hun zelfbeeld en hoe ze zichzelf zagen in hun omgeving.

De resultaten toonden dat kleine personen zich minder mannelijk voelden ten opzichte van grote mannen en compenseerden dit met agressiviteit. Dit fenomeen wordt “mannelijke discrepantie stress” genoemd.

Napoleon complex
Vorige studies kwamen tot gelijkaardige conclusies. Een researchteam van de Universiteit van Oxford ontdekten dat hoe kleiner de persoon is, hoe kwetsbaarder ze zich voelen. Het beroemde “Napoleon complex.”

Dit complex doet zich voor wanneer een persoon iets probeer te compenseren waarvan ze denken dat ze er een gebrek aan hebben. In dit geval is dit een korte lengte met agressiviteit.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties en deel dit bericht met iedereen die je kent!

9 vieze dingen die elke vrouw doet tijdens de winter..

6-jarig wonderkind zingt Elvis klassieker en de wereld ligt aan haar voeten.