in ,

Onderzoekers: 3 kinderen hebben is het meest stressvo

Ben jij gezegend met 3 prachtige kinderen? Voel jezelf dankbaar, al liegt de titel van dit artikel er niet om. Moeders met drie kinderen ervaren de meeste stress.

7000 moeders werden onderzocht op diverse stressfactoren door de website TODAY. Daar kwamen moeders met drie kinderen er het minst goed vanaf.

Meer kinderen staat niet gelijk aan meer stress Toch zou je denken dat moeders met meer kinderen nog meer stress hebben.

Lees ook  Wetenschap bewijst: Mannen zijn grote baby’s die het leven van vrouwen alleen maar moeilijker maken

Toch is het opmerkelijk dat bijvoorbeeld een moeder met vier of me er kinderen minder stress ervaren. De stress neemt toe tot 3 kinderen, maar daarna neemt de stress dus af.

Te weinig handen
Onderzoekers zeggen dat zodra je drie kinderen hebt jij als ouder in de minderheid bent. Het is dan drie kinderen tegen twee ouders. Je hebt maar twee handen en tegelijkertijd drie kinderen.

Lees ook  Man stopt zeven staven goud in zijn kont

Vier kinderen
Waarom hebben moeders met vier kinderen weer minder stress? Bij drie kinderen heerst er nog een gevoel van perfectionisme voor de ouder.

Bij vier kinderen is daar helemaal geen ruimte meer voor. Ook is het zo dat bij meer kinderen je meer zelfverzekerdheid krijgt over jouw eigen opvoedkunsten. Dit staat gelijk aan minder stress.

Netflix uitgespeeld? Met deze codes haal je verborgen films naar voren!

Gloednieuw seizoen ‘The Walking Dead’ komt deze zomer