in ,

Onderzoek: Met knuffel slapen is gezond (ook voor volwassen)

Stiekem wisten we het natuurlijk al, maar sinds kort is er bewijs: Slapen met een knuffel heeft een aantal voordelen waar je vooral in deze tijd je voordeel mee kan doen.

Onderzoekers van de VU in Amsterdam hebben ontdekt dat slapen met een pluche vriend een gunstig effect kan hebben op de gezondheid.

Vooral op mensen met een lager zelfbeeld zou knuffelen met een pluche vriend een geruststellend gevoel geven. Daarnaast zouden ook angsten rondom de dood kunnen worden verlicht door een flinke knuffelsessie met je favo knuffelbeer.

Veiligheid
Uit een recent onderzoek van het bedrijf Travelodge blijkt dat zo’n 35 procent van de volwassenen met een knuffel slaapt.

Lees ook  Lidl verkoopt spotgoedkope High-Tech Bijzettafel mét koelfunctie!

Therapeut Margaret van Ackeren legt uit dat sommige mensen nog met knuffels uit hun kindertijd slapen omdat het hen een gevoel van veiligheid geeft.

Daarnaast zouden negatieve gevoelens zoals eenzaamheid en angst afnemen. Ideaal in deze coronatijd waarbij angst en stressgevoelens op de loer liggen…

Misschien kan jij nog herinneren dat wanneer je als kind angstig in bed lag, je knuffel je er om een of andere reden altijd doorheen hielp.

Gehecht zijn aan een knuffel is ook begrijpelijk vanuit een evolutionair standpunt. Veel theorieën over slaap gaan ervan uit dat je vertrouwen en veiligheid in je omgeving moet voelen.

Lees ook  Moeder is verliefd op haar biologische zoon: "De s*x is geweldig"

Slaap wordt gezien als een kwetsbare toestand. Je verbreekt de verbinding met de wereld. Als kind heb je een gevoel van veiligheid nodig om hiervan los te komen.

Die veiligheid wordt geboden wanneer kinderen samen met hun ouders slapen, maar ook door knuffels.

Wanneer bijvoorbeeld een teddybeer is gekoppeld aan slaap, dan kan het zijn dat het als volwassene nog steeds helpt om in slaap te komen.

Samantha de Jong heeft een nieuwe vriend en dus werd het tijd voor een subtiele tattoo

Er bestaan nu speciale frietbakjes voor in de auto (en deze wil iedere drive-thru fan hebben)