in

“Omstanders maakten foto’s van mijn zoon toen hij voor de trein sprong”

Een jongen pleegde vorige maand zelfmoord door voor de trein te springen. . Dit ongeluk gebeurde in het Brabantse Helmond. Buiten het feit dat dit natuurlijk een nachtmerrie is voor de moeder van je jongen, verbaasd ze zicht gigantisch over het feit dat omstanders foto’s van hebben gemaakt!

Onverwerkbaar

“Onze zoon is voor de trein gesprongen. Ik heb gehoord dat er omstanders waren die foto’s hebben gemaakt daarvan en daarna”, zo schrijft de moeder. “Onverwerkbaar en onvoorstelbaar, intriest en zeer pijnlijk, dat vreemde mensen foto’s hebben van mijn kind, op dat moment en in die toestand.”

Lees ook  'Marco Borsato door Leontine betrapt met goede bekende'

Verbieden

Ramptoeristen zullen er altijd zijn. Anno 2018 pakken zij er steeds vaker hun telefoon bij om het een en ander vast te leggen, zonder erbij na te denken wat voor pijn ze hiermee aanrichten voor de nabestaanden. Toch is het (nog) niet verboden, maar de politiek hoopt binnenkort dit soort mensen strafrechtelijk aan te kunnen pakken. “Wat bezielt mensen”, reageert CDA-kamerlid Madeleine van Toorenburg. “Het is nu wel de vraag wat er met de beelden wordt gedaan. Dit is precies waarom er snelle regelgeving moet komen. Zo nodig met een initiatiefwet. Daar ben ik over in gesprek.”

Lees ook  Gezin verdrinkt. 80 mensen staan op en gaan in een rij staan. Wat een helden!

Zelf hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 en 113.nl.

Hond bijt stuk uit been van 8-jarig jongetje; “Ik kan weer lopen,maar ben boos!”

Zonaanbidders opgelet: we gaan lekker nazomeren dit weekend