in

Omstaanders vertelden hoe de dieren doodsangsten uitschreeuwden nadat de vissers hen op het land sleepten en hen op het strand koelbloedig afslachtten.

Waarschuwing: Deze reportage bevat schokkende foto’s en beelden die niet geschikt zijn voor gevoelige kijkers.

Dit is het schokkende moment waarop een baai in de Atlantische Oceaan rood kleurt nadat dorpelingen honderden walvissen afslachten op de Faeröer Eilanden. Omstaanders getuigden hoe de dieren doodsangsten uitschreeuwden nadat vissers ze op het land sleepten en hen in stukken hakten.

Kinderen zo jong als vijf jaar hielpen de vissers van Sandavágur om de walvissen op het droge te slepen. Universiteitsstudent Alastair Ward (22) stootte op het bloedbad terwijl hij zijn diploma aan het vieren was. Hij zei: “We liepen rond de baai toen er een familie lokale bewoners naar ons toe kwam en zeiden: ‘Jullie hebben geluk, er komt een walvis aan.’ We dachten dat het er maar eentje was, maar dan verschenen er meer en meer boten aan de horizon.”

Lees ook  59-jarige aap is ziek en weigert te eten. Totdat ze een oude vriend herkent die haar opvoedde.

“Ik kon niet geloven hoeveel walvissen er waren. Eenmaal ze dichtbij genoeg waren, kwam het hele dorp aangelopen om ze in stukken te hakken. Zelfs de kinderen deden mee, trokken aan de touwen en sprongen op de karkassen. We zaten daar gewoon sprakeloos en een beetje overstuur, maar je kon niet wegkijken.”

“Het gekrijs van de walvissen was afgrijselijk. Ze staken haken in hun luchtgaten om hem aan land te slepen en dan hakten ze erin met hun messen. Ze stierven niet op een humane manier. De lokale inwoners zeggen dat het hetzelfde is als op een boerderij, maar daar ben ik het niet echt mee eens. Er stonden kinderen op hen te springen. Ze hebben gewoon een andere attitude omdat ze anders opgevoed werden”, voegde de student er nog aan toe.

Lees ook  ‘Levensecht Dumbo’ babyolifantje sterft nadat achterste pootjes knakken.

Sea Shepherd UK, een dierenwelzijnsorganisatie die al jaren strijd tegen deze bloederige slachtpartijen, postte de beelden van de gruwel op Facebook. Een van de video’s kan je bekijken via deze link, maar wees gewaarschuwd, de beelden zijn niet geschikt voor gevoelige kijkers.

VIND JIJ DAT HET MASSAAL SLACHTEN VAN WALVISSEN VERBODEN MOET WORDEN? DEEL DIT BERICHT ALS OOK JIJ VINDT DAT OVERHEDEN ACTIE MOETEN ONDERNEMEN OM DEZE PRAKTIJKEN TE DOEN STOPPEN!

Van chemo tot sixpack: man (30) deelt foto’s van ongelofelijke transformatie die hij in amper 6 maanden tijd onderging

Katja Schuurman heeft haar trouwjurk uitgezocht