in

Omgewaaide boom valt op moeder en baby in kinderwagen

Een moeder en haar baby zijn donderdagmiddag geraakt door een omgewaaide boom op de kruising van het Hinthamereinde met de Zuid-Willemsvaart in Den Bosch.

Volgens een woordvoerder van de politie belandde de esdoorn op de moeder die vanuit de binnenstad naar het Hinthamereinde liep met een kinderwagen waarin haar 18 maanden oude baby lag.

Volgens de woordvoerder heeft de vrouw een gebroken been overgehouden aan het incident. ,,De baby is ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk of er sprake is van letsel’’, aldus de woordvoerder.

Lees ook  Ruim 50 besmettingen en een dode door uitbraak Britse variant in het UMCG Groningen

Een derde persoon zou licht letsel hebben overgehouden aan de omgevallen boom. Een wandelaar zag hoe de boom omver ging.

,,Ik hoorde gekraak en zag dat de boom viel’’, zegt de man. ,,Twintig seconden eerder, en ik had er zelf onder gelegen. Dat begin ik nu wel te beseffen.’’

Niet op tijd
Hij zag even verderop de vrouw met een kinderwagen lopen. ,,Ze keek om, maar ze kon niet op tijd wegkomen. Met een paar mensen hebben we geprobeerd om haar onder de boom uit te krijgen.’’

Lees ook  Dít is de echte naam van Jesse Klaver

De boom werd al snel in stukken gezaagd en afgevoerd. Volgens een boomdeskundige van de gemeente die poolshoogte kwam nemen gaat het om een boom die jaarlijks wordt gecontroleerd.

,,Het is echt onverwacht dat de boom omver is gegaan. Dat moet met de sterke wind te maken hebben. Nu dit is gebeurd lijkt het mij goed om de andere bomen extra te controleren.’’

Bridget Maasland reageert op breuk André Hazes en Monique Westenberg

Zien: Daniëlle uit Verboden Liefde wil zelfs de binnenkant van haar **** laten tatoeëren!