in

“Oh, mijn god!”, roept de dierenbeschermer als ze deze hond bij een strand ontdekt!

Valerie Schomburg van de dierenbescherming in Newport Beach, een stad in California, krijgt een oproep. Aan de andere kant van de lijn heet het dat er een hond moederziel alleen op het strand zat.

Als de medewerkers de golden retriever genaamd Henry aantreffen, kunnen ze hun ogen niet geloven: en niet alleen omdat hij werd achtergelaten. Aan zijn lijf dat ongeveer 8 jaar oud moet zijn, hangt een reusachtige tumor.

Bijna 21 kilo sleept Henry dagelijks overal met zich mee, en wie weet hoe lang al. Door deze tumor was de bewegingsvrijheid van Henry zwaar beperkt.

De tumor klemt zelfs zijn poten. Henry kon zich zelfs niet meer rechtop heffen om te plassen.

Lees ook  Vuilnisman redt katje uit vuilnisbak dat onder de plakkerige sproeischuim zat.

Nadat de dierenbeschermers hem hadden meegenomen, stelde zich het tweede probleem: ze moesten een dierenarts vinden die de zware taak op zich zou nemen om de tumor te verwijderen. Henry is met zijn 8 jaar niet meer van de jongste en het risico was groot dat er tijdens de chirurgische ingreep complicaties zouden optreden. De dierenartsen die Valerie contacteerde, hadden nog nooit zo een grote tumor gezien.

Maar de dierenbeschermers wilden de golden retriever kost wat kost helpen zodat hij toch nog een normaal hondenleven zou kunnen leiden: “Hij straalt teveel liefde en leven uit dat we hem gewoon een kans moeten geven” vertelt Valerie. Uiteindelijk vinden ze toch een dierenarts die Henry van zijn 21 kilo zware tumor wilde bevrijden.

Lees ook  Je hond uitlaten in de buurt van een hongerige alligator? Geen goed idee!

De risicovolle operatie werd gesponsord door donaties en verliep goed. Het gaat elke dag wat beter met deze strijder. Of de tumor goed- of kwaadaardig was, wordt nog onderzocht. Als de tumor niet kwaadaardig was, zal hij al binnen enkele weken aan een nieuw baasje overgedragen worden.

Als je nog altijd niet gelooft hoe groot de tumor van Henry precies was, moet de onderstaande video maar eens bekijken. We hebben zo het gevoel dat het hier weer gaat om een ernstig geval van verwaarlozing. We duimen in ieder geval voor Henry dat het weer helemaal goedkomt met hem.

DEEL deze spectaculaire transformatie met iedereen die je kent!

Ex-vrouw kidnapt dochter en verdwijnt – 12 jaar later krijgt vader een telefoontje en ziet lijkbleek

Wandelaar vindt stervende pitbull in de bergen: Kijkt naar zijn keel en is gedwongen om iets te doen