in

Nog steeds geen verklaring voor gruwelijke vondst van ingepakte hersenen op strand

Het is nog altijd een raadsel hoe en waarom een stel hersenen, gewikkeld in aluminiumfolie, aanspoelde aan de kust van de Amerikaanse plaats Racine. Een man uit Wisconsin, die langs het strand slenterde, trof het brein afgelopen dinsdag aan.

James Senda (47) zocht naar zeeglas (aangespoeld glas dat door verwering in de zee en de stenen waar het langs geschaafd is, is gepolijst. Het is een geliefde vondst voor strandjutters en andere verzamelaars) in Samuel Myers Park in de Amerikaanse staat Wisconsin, toen hij op een baksteenvormig pakket stuitte. Het was gewikkeld in aluminiumfolie met een roze rubberen band. Senda dacht dat het om geld of drugs ging. Nieuwsgierig pakte hij het uit.

Lees ook  OnneDi laat niets aan je verbeelding over met deze kiekjes:

Tot zijn grote verbazing ontdekte hij hersenen, samen met roze bloemen en buitenlands geld. ,,Toen ik het voor het eerst opende, schrok ik zo. Ik had niet eens door wat het eigenlijk was”, vertelde Senda aan CNN. ,,Na enkele ogenblikken realiseerde ik mij dat ik geen kipfilet vasthield, maar de hersens van iemand of iets. Ik liep naar stadswerkers in de buurt en dacht: ‘Heb ik net een brein gevonden?’”

Niet van een mens
Volgens de lokale politie zijn de hersenen niet van een mens. Onderzoekers van het Racine County Medical Examiner’s Office weten niet zeker om wat voor dier het gaat. „De hersenen lijken afkomstig van een kat”, zo laten ze aan nieuwszender Fox6 weten. Sommige buurtbewoners vermoeden dat de hersenen mogelijk deel hebben uitgemaakt van een ritueel voor de doden, omdat het items bevatte – zoals geld en bloemen – die ze in het hiernamaals kunnen gebruiken, maar niemand kan de vondst van de hersens verklaren.

Lees ook  Zou je d’r doen? De voor 18.000 euro verbouwde Serena…

Volgens Senda was het brein groter dan zijn uitgestrekte hand en niet ontbonden. ,,Ik ben blij dat ik het heb gevonden”, voegde Senda eraan toe. ,,Stel je voor dat een oma of moeder, of een kind dat in de buurt speelde, degene was die het zag en het uitpakte. Ik ben 47 jaar en ik ben al helemaal ontzet hierdoor.”

Baby sterft in armen van moeder door afgebroken tak in bos

Zo lelijk is Mia Khalifa in het echt – deelt kwetsbare foto’s