in

Nijmegenaar (43) vast voor beroving van bejaarde man die 10.000 euro had gepind

De politie heeft vanochtend een 43-jarige Nijmegenaar aangehouden op verdenking van het beroven van een 86-jarige man in Nijmegen. De bejaarde had kort daarvoor 10.000 euro gepind voor de verbouwing van zijn woning.

De beroving gebeurde op 17 februari aan de Sterreschansweg in Nijmegen. De politie vroeg vorige week in het televisieprogramma BureauGLD aandacht voor de zaak. Dankzij tips van kijkers is de politie de verdachte op het spoor gekomen.

Lees ook  Man met mes overvalt drogisterij in centrum Rotterdam - Partij Dildo's meegenomen

Molenstraat
De bejaarde man parkeerde zijn auto op die bewuste dag aan de Sterreschansweg (Hunnerberg) en ging van daaruit te voet naar de Molenstraat waar hij het grote bedrag bij een geldautomaat pinde. Op bewakingsbeelden is te zien dat de verdachte toen al achter het slachtoffer langs liep.

Bij terugkomst bij zijn auto werd het slachtoffer door de verdachte benaderd. Op beelden van een bewakingscamera van een van de huizen aan die straat is duidelijk te zien hoe hij de achterklep van de auto openmaakt, de tas van het slachtoffer pakt en daar een etui met geld uithaalt.

Lees ook  3-jarig jongetje in heet water gegooid omdat hij in zijn luier had gepoept

Het slachtoffer weet zich hier niet tegen te verweren, waarna de dader er rustig vandoor gaat.

Volgens de politie zijn er meerdere tips binnengekomen over de zaak, waarbij ook namen werden genoemd. Die hebben nu tot de aanhouding geleid.

Baby in wandelwagen rolt vijver in terwijl moeder aan het winkelen is in Harderwijk

Mogelijke dader (45) opgepakt voor ver krachting in Utrecht uit 2000